Mainos

Keskustan kenttä ei halua Emuun ensimmäisten joukossa

Keskustan kenttäväki ei halua Suomen liittyvän Euroopan talous- ja rahaliittoon Emuun ensimmäisten joukossa. 77 prosenttia puoluevaltuuskunnan jäsenistä on sitä mieltä, että keskustan puoluekokouksen tulisi ottaa tämä kanta Emu-jäsenyyteen.

Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa kartoitti kenttäväen mielipidettä 134-jäseniselle puoluevaltuuskunnalle tekemänsä kyselyn avulla.

42 prosenttia valtuuskunnasta arvioi Emun haitat hyötyjä suuremmiksi pitkällä aikavälillä. Miltei yhtä suuri joukko eli 38 prosenttia ei osannut arvioida rahaliiton myönteisten ja kielteisten vaikutusten painottumista. Viidennes vastaajista punnitsi Emun hyödyt haittoja suuremmiksi.

Emuun suhtautumisessa ei paljastunut merkittäviä alueellisia eroja. Vaikka puoluevaltuuskunnalla ei varsinaisesti ole roolia Emu-kannasta päättävässä ylimääräisessä puoluekokouksessa, Suomenmaa pitää valtuuskuntaa hyvänä mittarina puoluekokouksen kannan arvioimiseen. Valtuuskunnan 134 jäsenestä 128 vastasi kyselyyn.

Suomenmaa julkisti kyselyn tuloksen tänään.

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho ennakoi myös sunnuntain ylimääräiseltä puoluekokoukselta selvää Emu-kielteistä kantaa. Aho myöntää kuitenkin, että Emun ulkopuolelle jäämisessäkin on riskejä.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.