Mainos

Keskustan kauppiaat lumitöihin - kaupungin hitaus harmittaa

Helsingissä runsaasta lumesta on syntynyt harmia vähittäiskaupoille. Varsinkin keskusta-alueiden kapeilla kaduilla lunta on kasoissa niin paljon, että tavarantoimittajien kuorma-autot eivät pääse aina kauppojen lastausalueille.

Aurausautojen kasaamat lumet kaventavat jo muutoinkin ahtaita katuja siihen saakka kunnes lunta ryhdytään siirtämään pois.

Kassamyyjä Jani Wesslin Helsingin Pietarinkadun Siwasta kertoo, että viime talvena kaupan hyllyt jäivät täyttämättä pari kertaa siitä syystä, kun tavara-autot jäivät hankeen.

- Kaupunki hoitaa hyvin lumen aurauksen, mutta siirtotyöt ontuvat pahasti. Lumet pitäisi saada siirrettyä kaduilta huomattavasti nykyistä nopeammin eli lisää kalustoa lumen siirtotöihin, Wesslin moittii.

Samaa harmittelee myös Neitsytpolulla K-kauppaa pitävä Mikko Länsiluoto. Hänenkin kohdalleen on sattunut tilanteita, ettei tavara-auto pääse lumen takia riittävän lähelle kauppaa ja lasti jää purkamatta.

Kauppias joutui tänään tarttumaan itse lumilapioon, koska kaupungin kalustoa ei kannata jäädä odottelemaan.

- Keskustan alueella kaikki kauppiaat tekevät itse lumitöitä, jotta saadaan autoille edes vähän tilaa, Länsiluoto toteaa.

Runsaslumisina talvina kuten viime vuonna ja tämänkin talven puolella kauppiaan asiakaspalvelu ei aina rajoitu pelkästään kaupan seinien sisälle.

- On tässä kauppiaana saanut aika uudenlaisia tehtäviä osakseen kuten asiakkaiden auttamista hangesta, Länsiluoto nauraa.

(MTV3)

Katso Anne Forssènin juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.