Mainos

Keskustan kansanedustaja: Maaseudun nuorten saatava ajokortti jo 17-vuotiaana

Keskustan kansanedustaja haluaa maaseudun nuoret ratin taakse jo ennen täysi-ikäisyyttä.

Suomessa 17-vuotiaan on mahdollista saada henkilö- ja pakettiauton kuljettamiseen tarvittava B-ajokortti Trafin myöntämällä poikkeusluvalla. Poikkeuslupaan tarvitaan tällä hetkellä kuitenkin erittäin painavia syitä, kuten perheessä sattunut kuolemantapaus tai vanhempien terveydentila. 

– Mielestäni poikkeusluvan saamisen perusteita on ehdottomasti höllennettävä, vaatii keskustan kansanedustaja Petri Honkonen.

Honkonen mainitsee esimerkkinä maaseudulla ei-niin-harvinaisen tilanteen, jossa 17-vuotias on merkittävässä roolissa perheyrityksessä, mutta opiskelee vielä samaan aikaan.

– Työn ja opintojen yhteensovittaminen on kuitenkin mahdotonta maaseudulla, jossa julkinen liikenne kulkee nykyään todella huonosti, Honkonen toteaa medialle lähettämässään tiedotteessa.

Poikkeusluvan saamisen helpottaminen auttaisi Honkosen mukaan monia perheitä, joiden toimeentulo on riippuvainen täysi-ikäisyyden kynnyksellä olevista nuorista perheenjäsenistä.

– Olisi tärkeää, että poikkeusluvan myöntämisessä huomioitaisiin nykyistä laajemmin eri elämäntilanteita yksilöllisesti. Maaseudulla ja haja-asutusalueilla asuu lukuisia yrittelijäitä nuoria, jotka ovat jo työelämässä kiinni ja opiskelevat vielä samanaikaisesti. Ajokortti helpottaisi näiden nuorten elämää ja arkea merkittävästi, Honkonen sanoo.

Honkonen on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen ministerille tänään tiistaina.

***

1:53
​​​​​​​

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.