Mainos

Keskustan kannatus lisääntyy

Keskusta näyttää edelleen olevan Suomen suosituin puolue.

Taloustutkimuksen tekemän mielipidetiedustelun mukaan keskustan kannatus oli huhtikuussa 24,7 prosenttia, kun maaliskuussa luku oli 23,9 prosenttia. SDP:n kannatus oli tutkimuksen mukaan 22,9 prosenttia, eli lähes ennallaan.

Maaliskuussa SDP:tä kannatti 22,6 prosenttia suomalaisista. Kokoomuksen kannatus on niin ikään lähes sama kuin maaliskuussa. Huhtikuussa puoluetta oli valmis äänestämään 19,8 prosenttia kansalaisista, kun maaliskuussa vastaava luku oli 20,1.

Hienoisessa laskussa näyttäisi olevan Vasemmistoliitto, jonka kannatus oli huhtikuussa 7,7 prosenttia. Vielä maaliskuussa puolueelle mitattiin 8,3 prosentin kannatuslukemia. Vihreille tutkimus näyttää sen sijaan nousua. Huhtikuussa vihreille mitattiin 10,1 prosentin kannatusta, kun tutkimus maaliskuussa näytti 9,5 prosentin suosiota.

Pienpuolueiden kannatus pysyi lähes ennallaan. Rkp sai 4,6 prosentin kannatuksen, kristilliset 3,2 prosenttia, nuorsuomalaiset 2,9 prosenttia ja perussuomalaiset 1,5 prosenttia. Kyselyn virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta noin 2,5 prosenttia. Ylen radiouutisten teettämään utkimukseen haastateltiin 1 876 henkilöä ja puoluekantansa ilmoitti 81 prosenttia haastatelluista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.