Mainos

Keskustan kannatus kasvussa, demareilla laskussa

Keskusta etenee hurmoksessa. Demarit ja Kokoomus uskovat loppukiriin.

Keskustan vaalivankkurit kulkevat nyt hyvässä rasvassa.

Suosio kasvaa kohisten, toisin kuin sosiaalidemokraateilla. Demarien kannatus vajoaa tuoreimpien gallupien mukaan entisestään. Kokoomuksenkin vauhti näyttää hiipuvan loppua kohden.

Keskustalla on nyt henki päällä. Pääministeri Matti Vanhanen nautiskeli iltapäivällä kansan suosiosta Tikkurilassa.

- Mä olen realisti ja tiedän kuinka tiukka tämä kisa on. Neljä vuotta sitten ero oli vain 6000 ääntä eli se oli vain 15 ääntä yhtä kuntaa kohti eli se oli tosi pienestä kiinni sen kisan ratkeaminen neljä vuotta sitten. Ja saattaa olla yhtä tiukka tällä kertaa.

Kokoomusleiristä julkisuuteen vuotanut uutinen pääministerin uudesta naisystävästä ei näyttänyt Vanhasen venettä keikuttavan.

Pääosin positiivisesti uutinen otettiin vastaan myös yleisön keskuudessa.

Demarien vaalikone kitisee

Järvenpäässä, sosiaalidemokraattien toritapahtumassa hurmosta sai hakemalla hakea. Tunnelma oli lattea, väkeäkin vain kourallinen.

Puheenjohtaja Eero Heinäluoma yrittää valaa uskoa joukkoihinsa alamäessä olevista kannatuslukemista huolimatta. Epävarmat ja uneliaat on haettava äänestyskoppiin vaikka kotiovelta.

- Teemme hirmuisen loppukirin. Huomenna on 100.000 ruusua jaossa. Tarkoituksena on tavata ihmisiä ja vakuuttaa äänestämisen tärkeydestä, puheenjohtaja sanailee.

Kokoomus uskoo voittoon

Kahdella kärjellä kampanjoiva Kokoomus uskoo vaalivoittoon, vaikka Ylen tänään julkistama gallup väittääkin nousu-uralla olleen kannatuksen pysähtyneen.

- Kannatus nousee, se on kaikissa neljissä edellisissä vaaleissa aina noussut ja aina olemme voittaneet. Niin varmaan tälläkin kertaa tapahtuu, jos vain ihmiset äänestävät Kokoomusta, puheenjohtaja Jyrki Katainen uskoo.

Kataisen mukaan Taloustutkimuksen mittaukset ennustavat vaaleista toiseen Kokoomuksen kannatuksen alakanttiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.