Mainos

"Keskustan joukot eivät seiso yhtenä miehenä"

Pääministeri Matti Vanhanen ottaa syytä keskustan vaalitappiosta omille niskoilleen, mutta moittii myös puolueen kansanedustajia. Kun eduskunnasta lähdetään perjantaisin kentälle, niin nenää ei sitten nyrpistetä, Vanhanen opasti tänään.

Vanhanen tulkitsi tappion syitä puoluehallitukselleen ja sen jälkeen tiedotusvälineille. Häntä kaiveli se, että keskustan kansanedustajat eivät ole yksissä tuumin tukeneet hallituksen ajamia uudistuksia.

- Meillä on vähän sellaista perusvikaa, että jos uudistusohjelmassa kaikki ei aina jokaista miellytä, niin sen kanssa ei oikein jakseta olla innoissaan. Pikkuisen on sitä, että aina joku lähtee sillä silmällä, ettei tämä ollut meille oikein hyvä, Vanhanen kertoi havainnoistaan.

Esimerkiksi Vanhanen otti yliopistouudistuksen. Hän valitteli, että kaikki eivät ole olleet aidosti sen takana.

Julkisuudessa enemmän huomiota ovat herättäneet puoluesihteeri Jarmo Korhosen irtiotot. Vanhasen mukaan kysymys on laajemmasta asiasta kuin puoluesihteerin lausunnoista. Hän viittasi useampaan kertaan Helsingistä perjantaina kentälle lähteviin kansanedustajiin.

Itseään Vanhanen moitti siitä, ettei ole muistanut markkinoida hallituksen hyviä tekoja myös keskustan aikaansaannoksina.

- Puhun usein pääministerin ja koko hallituksen suulla ja silloin jää mainitsematta, että tätä asiaa keskusta on ollut tekemässä. Olen luottanut, että ihmiset tajuavat sen, Vanhanen sanoi.

Vanhanen pyrkii yhä jatkoonkin

Vanhanen ei kertonut paljoa puoluehallituksessa käydystä sananvaihdosta. Puheenjohtaja ja puoluesihteeri olivat molemmat saaneet sapiskaa, "vähän erilaisista asioista". Vanhasen mukaan kukaan ei ollut vaatinut ministereiden vaihtamista.

Vaalin tulosta Vanhanen tulkitsi niin, että äänestäjät halusivat näpäyttää vallanpitäjiä. Hän myönsi, että tappio oli raskas muistutus myös hänelle itselleen. Tulos oli Vanhasen mielestä viimeinen varoitus siitä, että keskustan pitää päivittää oma strategiansa.

Vaalitappio ei ole vaikuttanut Vanhasen omiin suunnitelmiin. Hän pyrkii jatkamaan keskustan johdossa ja pääministerinä vielä seuraavallakin kaudella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.