Mainos

Keskustan eduskuntaryhmän pääsihteeri Sipilää kritisoivasta viestistä: "Minun työhöni kuuluu arvioida meidän politiikkaa"

Pääministeri Juha Sipilää (kesk.) kritisoiva, keskustan sisäiseen käyttöön tarkoitettu viestittely päätyi vahingossa sähköpostitse kaikille eduskuntaryhmien ryhmäkanslioille, vahvistaa keskustan eduskuntaryhmän pääsihteeri Seija Turtiainen.

Kriittisestä viestittelystä uutisoi aamupäivällä Iltalehti, joka oli saanut materiaalin käsiinsä.

– Sähköpostiviesti oli tarkoitettu ryhmäkanslian sisäiseen keskusteluun, mutta se meni vahingossa kaikille ryhmäkanslioille, kertoo eduskuntaryhmän pääsihteeri Seija Turtiainen.

Keskustan eduskuntaryhmän viestintäsihteeri Pirkko Määttälä oli aamulla kirjoittanut sähköpostiviestin kollegoilleen ryhmäkansliassa.

Viesti lähti epähuomiossa kaikkien eduskuntaryhmien yhteiselle sähköpostilistalle.

– Nyt Sipilän pitäisi lopettaa kiukuttelu ja ukon vaihtamispuheet ja keskittyä politiikkaan, Turtiainen kirjoittaa yhdessä kohtaa sähköpostiviestiään.

Laajahkossa viestissä oli muiden aiheiden ohella käsitelty myös Sipilää.

–  Sille emme mitään voi, että Sipilä on nyt taas suivaantunut toimittajiin. Se tuntuu olevan nyt hänen herkkä kohtansa. Olipa tapahtunut tilanne mikä hyvänsä, median näkemys on ja tulee olemaan se, että vika on Sipilässä. Asiaa voi valitella, ei selitellä, kirjoitti Määttälä aamuyhdeksän jälkeen viestissään.

Turtiainen myöntää suoraan, että sähköpostiviestin jakelussa tapahtui inhimillinen virhe. Itse viestin sisällössä ei ole hänen mukaansa mitään ihmeellistä.

– Tämä on ihan normaalia keskustelua. Minun työhöni kuuluu arvioida meidän politiikkaa, Turtiainen sanoo.

"En tiedä, kuka sen on vuotanut"

Turtiaisen mukaan keskustan ryhmäkanslian sisäisen sähköpostilistan ja kaikkien eduskuntaryhmien kanslioiden yhteisen sähköpostilistan lähetysosoitteet ovat hyvin samannäköiset. Kaikkien ryhmäkanslioiden sähköpostilistoilla voi olla vastaanottajina myös avustajia.

Pääsihteeri pitää viestittelyn päätymistä julkisuuteen valitettavana. Turtiainen sanoo, että myös muiden puolueiden kanslioista on silloin tällöin vahingossa lähetetty viestejä kaikille puolueille, vaikka ne olisi tarkoitettu vain oman puolueen väelle.

– Ei ole tullut mieleenkään niitä (muiden puolueiden viestejä) lehdistöön vuodattaa. En tiedä, kuka sen on (tällä kertaa) tehnyt, Turtiainen pohtii.

Hän kertoo lähettäneensä nyt muille ryhmäkanslioille sähköpostia, jossa hän pyytää keskinäistä solidaarisuutta kanslioiden listoilla olevilta vastaanottajilta.

– Että jos jollekulle käy tällainen vahinko, niin jokainen ymmärtää sen – ja niinhän se on yleensä aina ollutkin. Mutta tässä kohtaa, kun oli Sipilään kohdistuvaa arvostelua, niin joku ei malttanut olla käyttämättä sitä. 

Sipilä vitsaili toimittajille helmikuussa haastatteluhalukkuudestaan

0:27


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.