Mainos

Keskustan Berlusconi-moitteet uutisoitiin Italiassa

Italian pääministeriä Silvio Berlusconia arvosteleva keskustan eurovaalimainos on huomioitu myös Italiassa. Keskusta on julkaissut useassa lehdessä vaalimainoksen, jossa moititaan Berlusconin letkautuksia suomalaisista puukirkoista.

Corriere-lehti on julkaissut keskustan vaalimainoskuvan otsikolla: "Äänestäkää meitä, me pysäytämme Berlusconin. Silvio kiihdyttää suomalaista vaalikampanjaa."

Lehdessä todetaan, että tyypillisesti Suomen vaalikampanjointi on melko valjua, mutta nyt Berlusconin kirkko-kommentit ovat kuumentaneet tunteita.

Corrieren mukaan Suomen ulkoministeri Alexander Stubb on vahvistanut, että itse asiassa Berlusconi ei ole koskaan ollut virallisella vierailulla Suomessa. Vuonna 1999 Berlusconi oli Suomessa yksityisellä vierailulla, mutta tämän yhteydessä pääministeriä ei viety kirkkoon.

Kohu sai alkunsa alkuviikosta, kun Berlusconi pilkkasi Suomen arkkitehtuuria Roomassa.

- Muistan kun ollessani siellä he halusivat näyttää minulle jotain hinnalla millä hyvänsä. Ajoimme kolme tuntia 1700-luvulla rakennettuun puukirkkoon, joka olisi tuhottu meillä, Berlusconi sanoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.