Mainos

Keskustan Anttila: Tuomioja oli oikeassa

Kansanedustaja ja ex-europarlamentaarikko Sirkka-Liisa Anttilan mukaan Tuomiojan europarlamentin kritiikki oli aiheellista.

Euroopan parlamenttia arvostelullaan sohaissut ulkoministeri Erkki Tuomioja saa sivustatukea Suomen keskustasta. Kansanedustaja ja ex-europarlamentaarikko Sirkka-Liisa Anttila kirjoittaa Forssan lehdessä tänään, että Tuomiojan kritiikki on ihan aiheesta.

- Nykyisenlaiset parlamentin työskentelytavat eivät mahdollista vastuullista ja järkevää työskentelyä. Tiedän sen itse siellä oltuani, ja osittain juuri tästä syystä siitä työstä sain kerralla tarpeekseni, Anttila kirjoittaa. Hän oli EU-parlamentin jäsen vuosina 1996-99, jolloin palasi kansanedustajaksi Suomen eduskuntaan.

Euroopan unioni on Anttilan mielestä omilla toimintatavoillaan ajautunut kansalaisten epäsuosioon - ja ihan syystäkin, Anttila kirjoittaa.

Samalla Anttila paheksuu ulko- ja turvallisuuspolitiikan "stubbailua" eli sitä, että Brysselissä mustamaalataan Suomen hallituksen EU-toimintaa niin koti- kuin ulkomaisillekin toimijoille. Anttila viittaa tässä kokoomuksen euroedustajaan Alexander Stubbiin.

Anttilan mielestä erityisesti Stubbin entisenä hallituksen virkamiehenä pitäisi tietää, ettei EU:n puheenjohtajuuskautta saa politisoida. Hän muistuttaa, että keskusta oli Suomen edellisen puheenjohtajuuskauden aikana oppositiossa, mutta seisoi tässä asiassa hallituksen tavoitteiden takana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.