Mainos

Keskustan Anttila syyttää kokoomusta likaisesta tempusta: Rakensitte "keskiolutmiinan"

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila epäilee, että keskustan keskiolutlinjauksesta syntynyt kohu on peräisin kokoomuksesta.  

Anttila vastasi eduskunnan täysistunnossa kokoomuksen kansanedustajan Ben Zyskowiczin kommenttiin, jonka mukaan keskusta olisi aloittanut normien purkamisen keskioluen siirtämisellä pois ruokakaupoista. Varsinainen keskustelu koski lääkekorvauksiin kaavailtuja muutoksia.  

-Keskiolut, siitä saa edustaja Zyskowicz ja kokoomus itse katsoa peiliin, se on rakennettu miina, Anttila sanoi. 

Anttila tarkensi myöhemmin STT:lle lausuntoaan olutkohusta. 

-Epäilen vahvasti, että tämä koko juttu on kehitelty siellä kokoomuksen puolella. Likaisten temppujen osasto lienee liikkeellä.

Anttila sanoo perustavansa epäilyn siihen, että asiaa koskeneessa uutisoinnissa oli vahvasti mukana Panimoliitto ja sen kanta keskioluen poistoon ruokakaupoista. Panimoliittoa johtaa kokoomuksen entisen ministerin ex-erityisavustaja.  

Hän arvioi, että keskustan vuodelta 2013 peräisin oleva paperi, joka ei sisälly keskustan strategisiin vaalitavoitteisiin, on kaivettu esiin, ja siitä on valmisteltu julkituloa yhteistyössä Panimoliiton kanssa.  
-En sano, että näin on tapahtunut, minä heitän vain kysymysmerkin, Anttila korostaa.  

Anttilan mielestä kokoomuksen viimeaikainen toiminta on ollut omiaan etäännyttämään kokoomusta ja keskustaa mahdollisesta hallitusyhteistyöstä.

Tähän suuntaan ovat toimineet myös esimerkiksi kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin puheet Nato-jäsenyyden hakemisesta ja konsensuksen kuoppaamisesta.  

-Tämä pistää ainakin minut miettimään, että millainen kumppani se kokoomus oikein olisi, Anttila sanoo.  

Suomenmaa: Asialla saattoi olla mainostoimisto 

Myös keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaan sivuilla uskotaan, että kokoomus vauhditti "keppanaskandaalia".

Sivustolla arvellaan, että kokoomuksen "Näpit irti keppanasta" -mainos ilmestyi nopeasti sosiaaliseen mediaan. Tämä puolestaan viittaisi sivuston mukaan siihen, että asialla oli osaava mainostoimisto.

Suomenmaa toteaa kuitenkin, että "keskusta ei voi kuin syyttää itseään siitä, että jätti keskiolutasian papereihinsa".

Kokoomus: Emme nostattaneet olutkohua

Kokoomuksen puoluesihteeri Minna Arve kiistää, että keskustan keskiolutlinjauksesta syntynyt kohu olisi peräisin kokoomuksesta.   

Hän ihmettelee Anttilan tulkintaa, jonka mukaan kokoomuksen ”likaisten temppujen osasto” olisi ollut aktiivinen keskustan vanhan linjauksen tuomisessa julkisuuteen.  

-Ei meillä kyllä ole likaisten temppujen osastoa, teemme ihan kunniallista työtä täällä ja ensisijaisesti keskitymme omien tavoitteidemme kertomiseen, Arve vakuuttaa. 

Arve ei usko, että keskiolutkohu syytöksineen vahingoittaisi puolueiden suhteita.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.