Mainos

Keskustalla erimielisyyttä EU-kansanäänestyksestä

Kysymys EU:n perustuslaillisen sopimuksen hyväksymistä koskevan kansanäänestyksen järjestämisestä jakaa keskustan päättäjien mielipiteitä.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen olisi edelleen valmis antamaan kansalaisille mahdollisuuden kertoa oma näkemyksensä, jos hän voisi tehdä ratkaisunsa vapaasti. Sen verran suurta muutosta uusi sopimus merkitsee.

Myös keskustan europarlamentaarikko Kyösti Virrankoski pitää kiinni arviostaan, jonka mukaan kansanäänestys tulisi järjestää.

Käytännössä keskustan kannan on jo viitoittanut pääministeri Matti Vanhanen, joka kertoi oman mielipiteensä eilen. Hän ei pidä kansanäänestystä tarpeellisena. Hallituksen sisällä ei asiasta ole kuitenkaan tehty varsinaista päätöstä.

Vanhanen kertoi tänään Lahdessa alkaneessa keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa, että hänen avauksensa on samalla asiaa koskeva esitys keskustan päättäville elimille. Hän toivoi, että kansalaiset kokevat sekä sopimuksen että sen hyväksymistavan oikeiksi. Asiasta käytävässä keskustelussa eivät Vanhasen mukaan riitä pelkästään kyllä tai ei, vaan käsitykset tulee perustella.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 16.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.