Mainos

Keskusta vastustaa tuntijakouudistusta

Keskusta haluaisi siirtää päätöksen tuntijakouudistuksesta seuraavalle vaalikaudelle. Puolue vastustaa uudistusta valmistelleen työryhmän ehdotusta, koska se mullistaisi monilta osin koko perusopetuksen sisällön ja rakenteen. Keskustan mukaan näin laajamittaisesta perusopetuksen remontista ei hallitusohjelmassa ole sovittu.

Keskustan varapuheenjohtajat Timo Kaunisto,Tuomo Puumala ja Annika Saarikko ovat huolissaan siitä, että uudistukset asettaisivat kunnat taloustilanteen vuoksi eriarvoiseen asemaan. He myös ihmettelevät, miksi kansainvälistäkin tunnustusta saanut suomalaisopetus pitäisi nyt perusteellisesti muuttaa.

- Pahimmillaan eriarvoistaa suomalaista kuntakenttää, kun toisissa kunnissa on mahdollista antaa paljon enemmän opetusta kuin toisissa kunnissa, Tuomo Puumala sanoo.

Keskustan mukaan huomiota pitää kiinnittää nyt esimerkiksi vaikeuksissa olevien oppilaiden tukemiseen, opettajien jaksamiseen ja kouluympäristön turvallisuuteen. Keskusta haluaa kuitenkin lisätä hallitusohjelman mukaisesti myös taito- ja taideaineita.

Hallituksessa asia on kokoomuslaisen opetusministerin Henna Virkkusen vastuulla. Virkkunen oli tänään matkalla Irlannissa, eikä vielä kommentoinut Keskustan ehdotusta. Tuntijakouudistusten pitäisi tulla voimaan vuonna 2014.

Katso Pekko Ylösen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.