Mainos

Keskusta vaikenee leikkauskohteista

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi jatkaa pidättyvää linjaansa poliittisissa linjauksissaan. Kiviniemi ei Ylen TV1:n vaalitentissä suostunut vastaamaan kysymykseen, mistä keskusta leikkaisi, jotta valtion talouden vajetta voitaisiin korjata. Kiviniemen mukaan leikkausten sijaan ongelmat voidaan hoitaa talouden kasvulla ja tiukalla menokurilla.

Kokoomuksen Jyrki Katainen leikkaisi yritystuista ja puolustushankinnoista. SDP:n Jutta Urpilaisen kohteet ovat samat.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini leikkaisi yritystukien ohella maahanmuuttopolitiikan kustannuksia.

Urpilainen myötäili persujen linjaa

Poliittiset linjaukset neljän mielipidekyselyissä parhaiten menestyneen puolueen välillä eivät tuoneet juuri uutta tähänastiseen poliittisen keskusteluun.

Esimerkiksi mieluisimpia hallituskumppaneita ei voida nimetä, koska se ratkaistaan vasta vaaleissa.

Linjaukset olivat tuttuja myös EU:n talousongelmien kriisirahoituksesta. Urpilainen asettui lähemmäksi perussuomalaisia kuin mitä aiemmin vankaksi EU-puolueeksi profiloitunut SDP on ennen tehnyt.

Soini on pitänyt esillä, että suomalaisten ei tule maksaa kansainvälisten pankkiirien rötöksiä. Myös Urpilainen vaati tiukkaa vastuuta pankeille ja sijoittajille.

Sekä Katainen että Kiviniemi korostivat, että korjaukset tukijärjestelmän puutteisiin ovat jo käynnissä.

Molemmat kannattavat ongelmamaiden velkasaneerausta. Se olisi myös Kataisen mielestä harkittavissa. Kiviniemi ei ottanut asiaan selvää kantaa.

Pakkoruotsi saa tukea

Linjaeroja perättiin useista kotimaisista uudistushankkeista.

Ruotsin kielen pakollisen kouluopetuksen poistoa kannatti vain Soini.

Kiviniemeä lukuun ottamatta puoluejohtajat arvioivat, että E10-bensiinin käyttöönotossa on selviä puutteita. Kiviniemi katsoo, että päätöksiä voidaan tehdä, kun asiasta saadaan enemmän kokemuksia.

Hallituksen ja opposition ero tuli esiin siitä, onko hätäkeskusten uudelleenjärjestely onnistunut ja tulisiko sitä muuttaa. Urpilaisen mielestä kyseessä on yksi esimerkki valtionhallinnon tuottavuusohjelman epäonnistumisesta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.