Mainos

Keskusta vaatii pikaista Erm-keskustelua

Keskusta uhkaa tehdä Suomen markan Erm-kytkennästä välikysymyksen, ellei hallitus tuo asiaa heti vaalien jälkeen eduskunnan keskusteltavaksi. Keskustan puoluehallituksen työvaliokunnan mielestä hallituksen pitää antaa Ermistä eduskunnalle joko pääministerin ilmoitus, selonteko tai tiedonanto. Työvaliokunta paheksui tänään sitä, ettei eduskuntaa kutsuttu koolle jo tällä viikolla ennalta sovitusta vaalilomasta huolimatta.

Puheenjohtaja Esko Aho huomautti, että eduskunta on aina saanut tiedon huomattavista taloudellisista ratkaisuista.
-Kansanedustajat ovat joutuneet kommentoimaan päätöstä tiedotusvälineistä saadun tiedon pohjalta. Se ei ole parlamentaarisen käytännön mukaista, Aho korosti.
Hän huomautti, ettei kukaan ole vaatinut eduskuntakäsittelyä ennen päätöstä, mutta keskustelu olisi tullut käydä heti sen jälkeen.

Aho toisti näkemyksensä, jonka mukaan Erm-kytkennälle ei ollut talouspoliittisia perusteita. Sillä haluttiin tukea talous- ja rahaliittoa koskevaa suunnitelmaa ja sitoutua selkeästi siihen, että Suomi on mukana ensimmäisten joukossa Emun kolmannessa vaiheessa.

Ahon mielestä Suomen olisi edullisempaa päättää suhtautumisestaan Emuun ilman Erm-vaihetta, kuten Ruotsikin aikoo tehdä. Hallitus on hänen mukaansa siirtynyt nyt Emun suhteen totaaliselle kyllä-linjalle ja sulkenut pois muut vaihtoehdot. Poliittisia tai turvallisuuspoliittisia perusteita ei Emu-ratkaisulle voi keskustan näkemyksen mukaan olla eikä niitä voi siinä yhteydessä käyttää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.