Mainos

Keskusta vaatii perusteellisia korjauksia Agendaan

Suomen keskusta vaatii perusteellisia korjauksia EU:n komission Agenda 2000 -esityksiin. Keskustan puoluehallitus oli tänään sitä mieltä, että Suomen ei tule tukea komission esitystä, ennen kuin maatalouden ongelmat on ratkaistu sitovalla tavalla. -Päätökset eivät saa olla väliaikaisia erillisjärjestelyjä, vaan ne on saatava pysyvästi ja osana pohjoista ulottuvuutta yhteisen maatalouspolitiikan osaksi, puoluehallituksen kannanotossa todetaan.

Puoluehallituksen mielestä viljelijöitä uhkaavat tulonmenetykset korvataan täysimääräisesti siten, että kannustimet yrittäjyyteen säilyvät elinkeinossa.
-Pääministeri on ilmoittanut hallituksen pyrkivän tähän, ja keskusta on valmis tukemaan hallitusta, oli opposition viesti hallitukselle.

Alue- ja rakennepolitiikkaa koskevat esitykset ovat myös keskustan mielestä myönteisempiä. Puolue haluaa kuitenkin, että Suomen jäsenyysneuvotteluissa sovituista harvaan asutukseen, pitkiin etäisyyksiin ja laajaan maaseutuun perustuvista kriteereistä pidetään kiinni.

Keskustan mielestä Suomen ei tule hyväksyä tukialueiden leikkaamista nykyisestä noin 53 prosentin väestöosuudesta 48 prosenttiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.