Mainos

Keskusta vaatii hallituksen rakennepapereita näytille

5:20

Hallituksen rakenneuudistuspapereiden pitäminen pimennossa suututtaa oppositiopuolue keskustaa. 

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen vaati puoluevaltuuston kokouksessa Kuopiossa hallituksen papereita julki. 

-Koko vaalikauden tärkeintä asiakokonaisuutta ei voi valmistella ja päättää salassa. Uuteen poliittiseen kulttuuriin kuuluu avoimuus, läpinäkyvyys ja laaja yhteiskunnallinen keskustelu. 

Tiilikaisen mukaan hallitus ja pääministeri ovat asettaneet itselleen erittäin korkeat tavoitteet. 

-Marraskuun loppuun mennessä piti kertoa, miten Suomen talous saadaan kestävästi tasapainoon. Ja ellei hallitus tuossa onnistu, voidaan kysyä, mihin hallitusta tarvitaan enää. Tähän pääministerikin joutuu vastaamaan, Tiilikainen jyrisi. 

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jouni Backmanin mielestä keskustan vaatimukset ovat käsittämättömiä, koska mitään hallituksen esitystä ei ole vielä olemassakaan. 

-Hallitus käsittelee asiaa ensi viikolla. Surullista, kuinka aiemmin vakavasti otettava kokenut hallituspuolue on vajonnut halpaan populismiin, Backman valitteli kannanotossaan. 

Sipilä peräsi nöyryyttä 

Keskustan gallup-menestys oli alkanut jo hieman askarruttaa puheenjohtaja Juha Sipilää. Keskustajohtaja näki tarpeelliseksi herätellä puolueväkeään vaatimalla nöyryyttä. 

Sipilä kyseli, unohtuuko työn tekeminen ja muutoksen tarve, kun gallupit näyttävät taas paremmilta. Hän myönsi olevansa kaiken hyvän hyrinän ja tekemisen meiningin keskellä hieman huolissaan. 

-Olimmeko tarpeeksi kauan ja tarpeeksi syvällä - siis puolueena? Koetteliko luottamuksen menettäminen meitä tarpeeksi? 

Myös puoluesihteeri Timo Laaninen muistutti, että keskustan olisi opittava kestämään myös nousevan kannatuksen ajat. 

-Emme saa sortua liialliseen hyvän olon tunteeseen puhumattakaan siitä, että alkaisimme jakaa jo tulevia ministerinpaikkoja. 

Laaninen toivoi hartaasti, että vuonna 2011 eduskuntavaaleissa saatu nöyryyden läksy pysyisi puolueväen muistissa ainakin niin kauan kuin nyt koolla oleva joukko on vastuussa kansanliikkeestä. 

Eurovaaliehdokkaita keskusta on saanut kokoon jo 17. Heidät nimetään ehdolle virallisesti sunnuntaina. Kolme paikkaa jää myöhemmin täytettäväksi.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.