Keskusta tyrmää kotihoidon tuen leikkausaikeet

Oppositiopuolue keskustan ryhmäjohtaja Kimmo Tiilikainen tyrmää kotihoidon tuen leikkausaikeen, joka on tiettävästi yksi hallituksen pöydällä oleva asia budjettiriihessä.

Tiilikaisen mukaan "pienten lasten kimppuun on helppo käydä", jos hallituksella ei riitä rohkeutta tehdä kunnollisia työuria pidentäviä päätöksiä.

- Kun tätä yritettiin edellisen kerran, teimme välikysymyksen ja hallitus ei uskaltanut tuoda sitä eteenpäin. He yrittivät kieltää, ettei sitä suunnitellakaan, mutta suunnitelmissa se on elänyt, päättelee Tiilikainen.

Oppositiopuolue perussuomalaisten Timo Soini kommentoi budjettiriihestä tulleita tietoja Keski-Suomessa toteamalla, että perussuomalaisetkin haluaa pidentää työuria mutta ei eläkeikää nostamalla.

Lisäksi Soini kehottaa hallitusta rukkaamaan kuntarakenneuudistustaan niin, että liitoskuntien työntekijöiden viiden vuoden työsuhdeturvasta luovuttaisiin.

Keskustan Tiilikainen pitää hyvänä ajatuksena perussuomalaisten keskiviikkoista ehdotusta alentaa työnantajan eläkemaksuja alle 30- ja yli 55-vuotiailta.

- Pohdinnan arvoinen asia ilman muuta, sanoi Tiilikainen.

Perussuomalaisten mukaan eläkejärjestelmän rahoitus turvattaisiin nostamalla paremmin työllistyvien ikäluokkien maksuja.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat