Mainos

Keskusta: Työreformi vaalien pääasia

Pääoppositiopuolue keskusta nosti vappuna työelämän uudistamisen ohjelmansa eli ns. työreformin yhdeksi ensi kevään eduskuntavaalien pääasioista. Keskustan puheenjohtaja Esko Aho varoitteli Helsingissä, että jos asiassa ei tehdä mitään, päättäjiä odottaa seuraavalla vaalikaudella uusien leikkauslistojen laatiminen.

Varapuheenjohtaja Seppo Kääriäinen sanoi Seinäjoella, että uuden hallituksen ylivoimaisesti tärkein tehtävä on "hyökätä työreformin keinoilla laajaa työttömyyttä ja kärjistyvää kahtiajakautuneisuutta vastaan".
-Suomen Emu-jäsenyys suorastaan pakottaa tällaiseen politiikkaan, Kääriäinen jatkoi. Ammattiyhdistysliikkeen rajusta torjunnasta huolimatta Kääriäinen tulkitsi, että "työreformille suopea ilmapiiri kypsyy ja laajenee". Hän viittasi mm. siihen, että "veronkevennysten ja sosiaaliturvan yhteensovittamisessa SAK, keskusta ja presidentti Koivisto ovat samoilla linjoilla".
-Joka tapauksessa työreformi muhii ja etenee vääjäämättömästi, Kääriäinen kehaisi. Hän jatkoi ihmettelemällä, miksi kokoomuksella ei ole kantaa asiaan, vaan se on "pääasiassa hiljaa tai irvailee".

Kyösti Kallion patsaan edessä Helsingissä puhunut Esko Aho vertasi rohkeasti työreformia maareformiin, jossa Ahon mukaan oli myös kyse siitä, että parempiosaiset luopuivat omastaan vähempiosaisten hyväksi. Aho perusteli myös keskustan ehdotusta puolueiden yhteisistä neuvotteluista.
-Jos työelämän, sosiaaliturvan ja verotuksen uudistusvaihtoehtojen valmistelu ja vertailu jää hallitusneuvottelujen varaan, kunnon tuloksia on turha odottaa, Aho sanoi. Aho syytti hallitusta "kuoreensa käpertymisestä" ja sanoi keskustan jatkavan uudistusohjelman pohjustamista.

Kankaanniemi neuvoi unohtamaan reformin

Kristillisen liiton kansanedustaja Toimi Kankaanniemi neuvoi Jyväskylässä keskustaa vetämään työreforminsa pois "työmarkkinoilta". Kankaanniemen mielestä hanke on ajanut keskustan jo nyt poliittiseen paitsioon.
-Työehtosopimusten yleissitovuuteen puuttuminen antaa viikatteen vasemmiston, kokoomuksen ja ay-liikkeen käsiin. Siinä huitomisessa keskusta ei pärjää, Kankaanniemi opasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.