Mainos

Keskusta turvautuu Kekkosen karismaan

Keskusta kampanjoi EU-vaaleissa menneisyyden kasvoilla. Puolueen puheenjohtaja pääministeri Matti Vanhanen sanoi vaaliristeilyllä tänään, että puolueen vaalilauseeksi tulee Urhoutta Eurooppaan. Puolueen vaalijulisteisiin tulee Urho Kekkosen kuva.

- Urho Kekkonen ja Esko Aho ovat urhouden tyyppiesimerkkejä, Vanhanen sanoi puheessaan.

Vuonna 1986 kuollut maalaisliiton Kekkonen oli yhtäjaksoisesti Suomen presidentti 1956 - 1981. Ahoa (kesk.) ei ole koskaan valittu presidentiksi. Hän hävisi presidentinvaalit Tarja Haloselle 2000. Suomen pääministerinä Aho toimi 1991 - 1995.

Vanhanen toisti puheenvuorossaan myös fraaseja, jotka keskusta äskettäin julkaisi kielivirheitä vilisseessä koko sivun ilmoituksessaan Helsingin Sanomissa.

- Usein kuulee sanottavan vähän halveksien, että ajamme liikaa omien äänestäjiemme asioista. Joku kutsuu toimintaamme pekkaroinniksi, toinen iltalypsyksi, kolmas siltarumpupolitiikaksi, Vanhanen sanoi.

- Jos Suomen etujen puolustamisesta puhuu Euroopan parlamentin vaalien yhteydessä, saa helposti otsaansa impivaaralaisen leiman.

Kansanvallan perusajatus

Vanhasen mukaan EU:ssa tehdään yhä enemmän "meitä ja lapsiamme" koskevia päätöksiä.

- Siksi on tärkeää, että kesäkuun vaaleissa Euroopan parlamenttiin valitaan sellaisia ehdokkaita, jotka puolustavat tinkimättömästi Suomen ja suomalaisten etuja ja tekevät sen ymmärtäen eurooppalaisen kokonaisedun.

Vanhanen kutsui "kansanvallan perusajatukseksi" sitä, että Euroopan parlamenttiin valittu pitää äänestäjiensä puolta.

- Suomen etujen puolustaminen ei tarkoita selän kääntämistä eurooppalaiselle yhteistyölle.

Katso Eeva Lehtimäen raportti Suomenlahdelta (Kymmenen uutiset 24.4.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.