Mainos

Keskusta syyttää perussuomalaisten Kivelää kiusaamisesta

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen syyttää perussuomalaisten kansanedustajaa Kimmo Kivelää Tiilikaisen edustajatoverin työn häirinnästä ja kiusaamisesta.

Tiilikaisen mukaan Kivelä on eduskunnan kyselytunneilla toistuvasti häirinnyt Lapista kotoisin olevan keskustan Eeva Maria Maijalan työskentelyä pilkkaamalla Maijalan lappilaista puhetapaa.

Tiilikainen sanoo tiedotteessaan, että Kivelä on mölynnyt Maijalan puhuessa ja liioitellen matkinut häntä. Tiilikainen on antanut asian tiedoksi eduskunnan puhemiehelle ja ryhmien puheenjohtajille.

– Henkilöön kohdistuva pilkka loukkaa erityisen syvästi, joten sitä ei voida missään olosuhteissa ohittaa olankohautuksella. Murre on keskeinen osa identiteettiä. Sen pilkkaaminen viestittää: puhut väärin, olet vääränlainen ihminen.

Tiilikainen muistuttaa, että kansanedustajan tulee perustuslain mukaan esiintyä vakaasti ja arvokkaasti sekä loukkaamatta toista henkilöä. Eduskuntaan pätevät perustuslain lisäksi samat säännöt kuin muuhunkin työelämään. Työtovereita ei saa kiusata.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.