Mainos

Keskusta syyttää perussuomalaisia lokakampanjasta

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen syyttää perussuomalaisia puheenjohtaja Juha Sipilään (kesk) kohdistuneesta lokakampanjasta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen on kertonut Sipilän tienanneen kymmeniä miljoonia euroja yritysellä, joka "pakkomyi" puhdistuslaitteita jätevesiasetuksen turvin. Näin Oinonen kertoi asiasta viime viikolla perussuomalaistaustaisessa Suomen uutiset -lehdessä.

– Kepu voi edelleen pakkosäännösmarkkinoita ja ilmastopolitiikkaa hyödyntäen jatkaa rahastamista johtohenkilöidensä lähisukulaisille. Puheenjohtaja Juha Sipilä keräsi aikoinaan kymmenien miljoonien eurojen potin haja-asutusalueen jätevesiasetuksella luoduilla pakkomyyntimarkkinoilla. Suku jatkaa edelleen rahastusta paskalain varjolla, Oinonen sanoi lehdessä.

Laanisen mukaan tieto ei pidä paikkaansa.

–Sipilä ei ole tienannut euroakaan tällä jätevesibisneksellä tai kyseisen yhtiön kautta. Ja hänen sukuaan ei ole siinä yhtiössä mukana.

Laaninen sanoo, että Sipilä on aikaisemmin ollut mukana kyseisessä yhtiössä, mutta ei ole saanut osinkoja, kokouspalkkioita tai mitään muitakaan tuloja yhtiöstä.

Laanisen mukaan Sipilä on ollut yhteydessä Oinoseen, mutta Oinonen ei ole oikaissut sanomisiaan.

Laaninen toivoo, että perussuomalaiset oikaisisivat väärän tiedon.

–Vanhana toimittaja olen tottunut siihen, että jos väärien tietojen levittämisestä jää kiinni, niin se pitää oikaista. Toivoisin, että näin voitaisiin toimia myös politiikassa, Laaninen sanoo.

Laanisen mukaan tapaus kertoo yhden puolueen tavasta kampanjoida. 

–Pyritään väärillä väitteillä horjuttamaan kilpailevan puolueen puheenjohtajan asemaa, mainetta ja uskottavuutta. 

Laaninen sanoo, että Oinosen kirjoitus ei ole yksittäistapaus.

–Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen esitti viime syksynä yhdessä paikallislehdessä tämän saman väitteen. Vaaliteltoilla perussuomalaiset ovat ympäri Suomen kertoneet tätä samaa tarinaa 

–Tällaiset lokakampanjat eivät mielestäni kuulu suomalaiseen politiikkaan, jääkööt sinne 50-luvulle, Laaninen summaa.

Vaaleihin on aikaa kaksi ja puoli viikkoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.