Mainos

Keskusta suuttui Lindénin Yle-maksu-päätöksestä

Yleisradion hallintoneuvostossa istuvat keskustan edustajat ovat tuohtuneita viestintäministeri Suvi Lindénin päätöksestä keskeyttää Yle-maksun valmistelu.

Elsi Katainen, Mikko Alatalo, Risto Autio, Anne Kalmari, Mirja Vehkaperä jaTimo Kaunisto sanovat yhteisessä tiedotteessaan, että Ylen rahoitus- ja hallintomalliuudistuksen takana oli yksimielinen parlamentaarinen komitea.

Lindén perusteli Yle-maksun valmistelun jäädyttämistä sillä, että asiasta ei löytynyt sosiaali- ja terveysministeriön työryhmässä parlamentaarista yksimielisyyttä. Hänen mukaansa kotitalouskohtainen, kiinteä yle-maksu syrjisi pienituloisia.

Edustajat huomauttavat, että keskusta on painottanut koko ajan sosiaalisesti oikeudenmukaisen maksujärjestelmän luomista Yleisradion rahoitukseen.

- Yleisradiomaksuun liittyvät maksuhelpotukset sosiaalisin perustein olisivat kyllä olleet löydettävissä. Työ jäi tältä osin kesken.

Ylen hallintoneuvostossa istuvien keskustan edustajien mukaan nykyinen, vuoteen 2011 jatkuva luparahoitusmalli ei voimakkaista rakenteellisista säästöistä huolimattakaan sellaisenaan takaa Ylen jatkoa kattavana julkisen palvelun laitoksena. Operatiivinen rahoitus ei tule riittämään ja edessä on mittava toimintojen alasajo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.