Mainos

Keskusta suosituin puolue

Suomen Keskusta on tällä hetkellä maan suosituin puolue. Taloustutkimuksen Ylen radiouutisille tekemän mielipidekyselyn mukaan oppositiossa istuvan Keskustan kannatus oli marraskuussa 23,9 prosenttia.

Päähallituspuolue SDP:n kannatus oli marraskuussa 22,8 prosenttia, kun vielä kaksi kuukautta aikaisemmin sosialidemokraattien suosio oli lähes 3 prosenttiyksikköä suurempi.

Muista hallituspuolueista Kokoomuksen kannatus oli marraskuussa 19,3 prosenttia, Vihreiden 9,7 prosenttia, Vasemmistoliiton 8,7 ja RKP:n 4,1 prosenttia.

Oppositiopuolueista nuorsuomalaiset saivat kyselyssä 5,3 prosentin, kristilliset 4, perussuomalaiset 0,6 ja liberaalit 0,5 prosentin kannatuksen. Luokka muut sai 1,1 prosentin kannatuksen.

Ylen radiouutisten mielipidekyselyä varten haastateltiin 1913 henkilöä 27.10.-24.11.1997. Haastateltaville esitettiin kannatusarvion laskentaa varten kaksi kysymystä: "Minkä puolueen tai ryhmittymän ehdokasta äänestäisitte, jos eduskuntavaalit olisivat nyt?" ja "Minkä puolueen ehdokasta äänestitte viime kunnallisvaaleissa?"
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.