Keskusta suosituin puolue

Suomen Keskusta on tällä hetkellä maan suosituin puolue. Taloustutkimuksen Ylen radiouutisille tekemän mielipidekyselyn mukaan oppositiossa istuvan Keskustan kannatus oli marraskuussa 23,9 prosenttia.

Päähallituspuolue SDP:n kannatus oli marraskuussa 22,8 prosenttia, kun vielä kaksi kuukautta aikaisemmin sosialidemokraattien suosio oli lähes 3 prosenttiyksikköä suurempi.

Muista hallituspuolueista Kokoomuksen kannatus oli marraskuussa 19,3 prosenttia, Vihreiden 9,7 prosenttia, Vasemmistoliiton 8,7 ja RKP:n 4,1 prosenttia.

Oppositiopuolueista nuorsuomalaiset saivat kyselyssä 5,3 prosentin, kristilliset 4, perussuomalaiset 0,6 ja liberaalit 0,5 prosentin kannatuksen. Luokka muut sai 1,1 prosentin kannatuksen.

Ylen radiouutisten mielipidekyselyä varten haastateltiin 1913 henkilöä 27.10.-24.11.1997. Haastateltaville esitettiin kannatusarvion laskentaa varten kaksi kysymystä: "Minkä puolueen tai ryhmittymän ehdokasta äänestäisitte, jos eduskuntavaalit olisivat nyt?" ja "Minkä puolueen ehdokasta äänestitte viime kunnallisvaaleissa?"
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat