Mainos

Keskusta: SDP halveksii äänestäjiä

Oppositiopuolueet syyttävät kovasanaisesti SDP:tä sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen viivästymisestä.

Keskustan mukaan puolitoista vuotta on ollut riittävä aika asian valmistelulle. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen ja puoluesihteeri Timo Laaninen uskovat, että peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd) on halvaannuttanut palvelu-uudistuksen valmistelun oman puolueensa vaatimuksesta.

- SDP halveksii näin äänestäjiä karkealla tavalla. Kansalaisilta halutaan riistää mahdollisuus ottaa kantaa siihen, miten kuntia ja palveluja pitäisi uudistaa.

Perussuomalaisten Timo Soinin mukaan SDP:n taktiikka on sama kuin vanhuspalvelulaissa. Soini viittaa vilkkaana käyvään ennakkoäänestykseen ja ihmettelee, kun hallituksen esitystä ei näy eikä kuulu.

Oppositio ja SDP kahakoivat sote-uudistuksesta

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus hiertää vaalien alla hallituksen ja opposition välejä. SDP ihmetteli tänään hankkeen kiirehtimistä, koska työryhmän määräaika päättyy vasta vuoden lopussa. Puoluesihteeri Reijo Paanasen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jouni Backmanin mukaan uudistus on valmisteltava ja toteutettava huolella. Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson puolestaan toteuttaa hanketta hallituksen yhdessä sopimalla tavalla.

- Tälle työlle kaivattaisiin kaikkien hallituspuolueiden edustajien tuki. Kansalaisten terveys ei saa olla kaupan eikä myöskään pikkupolitikoinnin kohteena, puoluejohto vaatii.

Palvelu-uudistuksesta mitellään keskiviikkona

Hallitus ja oppositio mittelelevät voimiaan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamistavoista keskiviikkona keskustan tekemän välikysymyksen vuoksi.

- Keskustan välikysymys pakottaa muut hallituspuolueet ottamaan kantaa siihen, alistuvatko ne SDP:n taktikointiin ihmisten terveyden kustannuksella, Tiilikainen ja Laaninen kirjoittavat tiedotteessaan.

Sitä ennen tiistaina hallitus jatkaa neuvotteluja palvelumallin uudistamisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.