Mainos

Keskusta sai rahat kokoon kohuttuun Kanarian-matkaan

Keskusta-puolue on saanut rahat kasaan kohutun etelänmatkan rahoittamiseksi, kertoo puoluesihteeri Timo Laaninen MTV3 Uutisille.

Puolue ehti maksaa osan matkan hinnasta puoluetuesta jo keväällä, ennen kuin puheenjohtaja Juha Sipilä älähti asiasta. Sipilä määräsi, että rahoitus matkalle pitää hankkia jälkikäteen ulkopuolisten henkilöiden lahjoituksilla.

Matkalle osallistuneet keskustan työntekijät joutuivat itse maksamaan matkasta 155 euroa ja loput tulivat keskustan maksettavaksi. Keskustan kustannettavaksi tuli noin 14 000 euroa.

– Olemme saaneet rahat kasaan ja se ei ollut kovin iso operaatio. Rahaa tuli yhteensä 14 060 euroa, eli 60 euroa yli tavoitteen, Laaninen toteaa.

Hänen mukaansa lahjoittajia oli hieman yli kymmenen. Mukana oli yrityksiä ja yksityishenkilöitä. Kaikki lahjoitukset jäivät alle 1500 euron.

Keskusta lennätti piirijärjestöjen toiminnanjohtajia ja osan puoluetoimiston väestä viime marraskuun alussa Kanariansaarille työ- ja lomamatkalle. Matka oli kiitoksena puolueen työntekijöille presidentinvaalien ja kuntavaalien aherruksesta.

Helsingin poliisi odottaa keskustalta selvitystä kohumatkasta ensi tiistaihin mennessä. Sen jälkeen poliisi päättää jatkotoimenpiteistä. Poliisi ei vielä tässä vaiheessa epäile keskustan työntekijöitä rikoksista.

Laanisen mukaan keskusta ei ole rikkonut lakia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.