Mainos

Keskusta pönkitti liikenneuudistusta kuvalla kuoppaisesta tiestä, joka olikin Venäjältä – viestintäpäällikkö ei ymmärrä kohua

Keskusta julkaisi torstaina Twitterissä kuvan, joka sai paljon huomiota. Puolueen ajamaa liikenneuudistusta pönkittämään tarkoitettu kuva kuoppaisesta tiestä ei mitä ilmeisimmin olekaan Suomesta, vaan Venäjältä.

Kuvassa on erittäin huonokuntoinen tie, ja päällä iskulauseet ”Teidemme rapistuminen on pysäytettävä. Nyt on aika hakea ratkaisuja.” Tviitissä lukee lisäksi ”Koko Suomi tarvitsee kunnon tiet ja väylät. Nyt on haettava ratkaisuja korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi”, aihetunnisteilla #liikenneuudistus ja #liikenne.

Jos ylläoleva upotus ei näy, katso kuva Twitteristä.

Lännen Media huomioi varhain perjantaina, että kuva tuskin on Suomesta, vaan mitä ilmeisimmin itänaapurista. Otos on peräisin Shutterstock-kuvapankista, johon sen on ladannut Venäjän federaation alueella vaikuttava valokuvaaja Jevgeniia Freeman.

– Asia on mielestäni saanut kohtuuttoman suuren huomion, keskustan viestintäpäällikkö Matti Mönttinen sanoi MTV Uutisille perjantaina.

Mönttisen mukaan Keskusta ei aio reagoida kuvakohuun esimerkiksi oikaisulla.

– Keskustan viestintäosasto käyttää kuvapankkeja kuten muutkin vastaavat toimijat. Olennaista on se, että nostetaan esille viestiä eli suomalaisen tieverkoston tilaa.

0:48

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) esitteli torstaina niin sanotun liikenneuudistuksen eli ministeriön selvityksen, jonka tavoitteisiin lukeutuu mahdollisen liikenneverkkoyhtiön perustaminen. Selvitys joutui heti vastatuuleen, kun opposition lisäksi myös hallituspuolueet perussuomalaiset ja kokoomus suhtautuivat siihen epäilevästi.

Liikenneuudistuksen tavoitteena on, että liikenneverkkoyhtiö aloittaisi toimintansa jo vuonna 2018. Selvitys etenee Bernerin mukaan seuraavaksi lausuntokierrokselle, ja toteutumisen pitäisi ratketa hallituksen puoliväliriiheen mennessä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja