Mainos

Keskusta pohtii 141-maataloustukea

Eteläsuomalaiset viljelijät ovat vaarassa menettää elintärkeinä pidetyt 141-maataloustuet. Keskusta pui asiaa tänään ylimääräisessä kokouksessa. Puolueen ryhmäjohtaja Timo Kalli uskoo vielä hyvään ratkaisuun.

Keskustan eduskuntaryhmän johtaja Timo Kalli haluaa pitää Lissabonin sopimuksen ja 141-tuen erillään toisistaan.

MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa Kalli korosti edelleen uskovansa, että EU:n komission kanssa päästään hyvään ratkaisuun maataloustuesta.

- EU:n maatalouspolitiikkaa ei ole kyetty vielä muuttamaan niin, että se ottaa riittävästi huomioon epäedullisten alueiden maatalouspolitiikan haasteet, hän myönsi kuitenkin.

Julkisuudessa liikkuneiden tietojen mukaan osa keskustan kansanedustajista haluaa, että Suomi ei ratifioi Lissabonissa hyväksyttyä EU:n perussopimusta, ennen kuin 141-tuesta on saatu sopimus unionin kanssa.

Kalli ei halua vielä keskustella siitä mahdollisuudesta, että Suomen tukia leikattaisiin voimakkaasti tai ne poistuisivat kokonaan.

- Optimistinkin pitää tietenkin siinä vaiheessa miettiä asiaa uudelleen, mutta en ole vielä panemassa sitä vaihdetta päälle. Minun tehtäväni on nyt tukea neuvottelijoita, hän sanoi.

Keskustan eduskuntaryhmä kokoontuu iltapäivällä ylimääräiseen kokoukseen. Kokouksen pääaihe on juuri päättyneen Lissabonin EU-huippukokouksen anti, mutta kokouksessa keskustellaan myös 141-tukiasiasta.

Maatalouskomissaari nihkeä tuen jatkolle

Maatalouskomissaari Mariann Fischer Boel toistikantansa, ettei Suomen 141-tukea ole tarkoitettu pysyväksi tueksi.

- Minkäänlaisia ratkaisuja ei ole vielä tehty, Kalli puolestaan sanoi.

Lissabonin sopimuksella korvataan Ranskan ja Hollannin kansanäänestyksiin kaatunut EU:n perustuslaki.

- (Eduskunnan) suuressa valiokunnassa on lähdetty siitä, että näitä kahta asiaa ei koplata, Kalli tyytyi sanomaan.

Keskustan puoluejohtaja pääministeri Matti Vanhanen antaa ilmoituksen Lissabonin kokouksesta koko eduskunnalle myöhemmin iltapäivällä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.