Mainos

Keskusta pelkää budjettihuijausta

Oppositiopuolue keskusta pelkää, että hallitus valmistelee valtion ensi vuoden budjettia liian toiveikkaiden talousodotusten pohjalta. Keskusta vaatii eduskunnalle selvitystä Venäjän pakotteiden talousvaikutuksista.

Keskustan ja sen eduskuntaryhmän johto piti kesäkokoustaan tänään Rovaniemellä.

Puolue epäilee hallituksen budjettivalmistelun perustuvan vääriin tietoihin.

- Pelkäämme, että budjetin pohja pettää. Pakotteilla ja vastapakotteilla on väistämättä isoja seurauksia Suomelle. Olemme ihmetelleet ministerien näkemyksiä, etteivät ne juuri talousnäkymiin vaikuta, sanoi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen.

Keskusta vaatii, että hallitus selvittää eduskunnalle pakotteiden ja vastapakotteiden talousvaikutukset ennen budjettikäsittelyn aloittamista.

- Ilman muuta budjetin pohja pitää tarkastella uudelleen tätä pakotetilannetta vasten, vaati keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

Sipilä esitti hallitukselle myös yhteistyötä talous- ja työllisyysratkaisujen löytämiseksi - samaan tapaan kuin SOTE-ratkaisussa taannoin. Samalla Sipilä pääsi piikittelemään hallitusta sen sisäisistä kiistoista.

- Nyt on tärkeää, että hallitus saa rivinsä suoraksi. Kun on uhkia sekä taloudessa että turvallisuudessa, niin olisi hyvä löytää yksituumaisuus hallituksen sisällä. Me myös oppositiosta olemme valmiit keskusteluihin taloudesta ja turvallisuudesta.

Sipilä toivoi myös, että Suomi ottaisi aktiivisemman roolin Ukrainan rauhanvälityksessä.

- Pitäisi löytää uutta vauhtia kriisin ratkaisuyrityksiin. Pakotteilla sitä ei ratkaista vaan tarvitaan diplomatiaa, sanoi Sipilä.

Keskusta toivoo ulkopoliittisen johdon keksivän rakentavan tavan, jolla Suomi voisi edesauttaa diplomaattiseen ratkaisuun pääsyä.

 

 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja