Mainos

Keskusta palauttaa valtaosan Nova-ryppään rahoista

Keskusta palauttaa vaalirahoja Novan konkurssipesille kaksi kolmasosaa 175 000 eurosta, eli noin 117 000 euroa. Rahat oli maksettu varainhankintayhdistys Menestyvä Suomi ry:lle.Myös velkojat ovat hyväksyneet sopimuksen.

- Konkurssipesä harkitsi suurimpien velkojien kanssa keskusteltuaan, että asiassa on järkevää päätyä sopimusratkaisuun, Nova Groupin konkurssipesän hoitaja Pekka Kokko perustelee MTV:n uutisille tinkimistä palautettavasta summasta.

Keskusta neuvotteli aamulla Nova Groupin ja Nova Kiinteistökehityksen konkurssipesien kanssa vaalirahojen palauttamisesta. Sovinto syntyi toistaiseksi Menestyvä Suomi ry:n tuista. Jos sovintoa ei olisi syntynyt, konkurssipesät olisivat olleet valmiita viemään puolueen oikeuteen.

Sen sijaan Kehittyvien maakuntien Suomi ry:n kautta yksittäisille kansanedustajaehdokkaille maksutuista vaalirahoista ei ole toistaiseksi päästy sopuun.

- Keskusta on tehnyt ehdotuksen heidän kansanedustajaehdokkaiden KMS:n kautta saaman tuen palautuksesta. Siitä ehdotuksesta pesä nyt keskustelee suurimpien velkojien kanssa, Kokko kertoo.

Puoluesihteeri Jarmo Korhonen kertoo MTV3:n uutisten haastattelussa, että puolueen talous kestää tukirahojen takaisinmaksun.

- Palautamme rahat, koska näin on juridisesti tehtävä, Korhonen kertoo.

Keskusta sai varainhankintayhdistys Menestyvä Suomi ry:lle Nova-ryppäältä yhteensä 175 000 euroa. Korhonen ilmoitti julkisuuteen toissa viikolla, että puolue varautuu maksamaan takaisin koko summan, jos sellainen päätös tulee.

Asia oli esillä jo viime viikolla Nova Kiinteistökehityksen velkojainkokouksessa, mutta keskusta ja konkurssipesä eivät kuitenkaan päässeet sopuun summasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.