Mainos

Keskusta maalailee ennenaikaisia eduskuntavaaleja

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen kehottaa keskustaa varautumaan ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin.

Tiilikainen sanoi keskustan eduskuntaryhmän talvikokouksessa, että hallituksen kunta- ja soteuudistus on mennyt päin seinää ja kehysriihen säästöjen ja veromitoitusten palapeli voi osoittautua ylivoimaiseksi.

Myös Fennovoiman mahdollinen lupahakemus voi aiheuttaa ongelmia hallituksen sisällä.

– Samalla kun rakennamme vaihtoehtoa Suomen suunnan kääntämiseksi, meidän täytyy myös olla valmiita. Jos joudumme ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin, niin sitten joudumme.

Myös kansanedustaja Seppo Kääriäinen näkee hallituksen ajautuneen umpikujaan. Kuntajyräystä eivät tue hänen mukaansa enää omatkaan, eikä talouspolitiikassa löydy ratkaisuja Suomen ongelmiin.

– Kehysriihen alla päähallituspuolueet ottavat yhteen leikkauksista ja veroista. Vihreiden ja vasemmistoliiton irtiotot ja niillä uhkailu lamaannuttavat osaltaan hallituksen toimintakykyä, Kääriäinen ryöpyttää kannanotossaan.

Välikysymys kuntauudistus

Keskusta aikoo tehdä hallitukselle välikysymyksen kuntauudistuksen tilanteesta ja kuntien pakkoliitoksista.

Tiilikaisen mukaan keskusta haluaa välikysymyksellä selon siitä, ajaako hallitus jääräpäisesti pakkoliitoksia ja onko linjalla hallitusryhmien yksittäisten kansanedustajien tuki. Keskusta hakee välikysymykseen tukea myös muilta oppositioryhmiltä.

Tiilikaisen mielestä tällä viikolla täystyrmäyksen kuntapäättäjiltä saama Joensuun seudun suurkuntaliitos kertoo kaiken kuntauudistuksen tilasta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.