Mainos

Keskusta: Lipposelta selvitys Sundqvist-jutusta

Keskustan eduskuntaryhmä vaatii, että pääministeri Paavo Lipponen (sd.) selvittää vielä eduskunnalle ex-pankinjohtaja Ulf Sundqvistin vahingonkorvausasiaa.

Keskustan mielestä asiaa koskeva pääministerin ilmoitus on annettava välittömästi. Oppositio perusteli vaatimustaan tänään sillä, että Alho-tapauksen eduskuntakäsittelyn jälkeen julkisuuteen on tullut uusia, ristiriitaisia tietoja pääministerin osuudesta ja aloitteellisuudesta.

Keskusta ilmoitti samalla, että se harkitsee muita toimia "totuuden selvittämiseksi", jos pääministeri ei anna pyydettyä ilmoitusta. Sundqvistin vahingonkorvausten alentamisen ministerinä hyväksynyt Arja Alho (sd.) kertoi keskiviikkoiltana TV 2:n Musta Laatikko -ohjelmassa keskusteluistaan pääministerin kanssa ennen sovintoneuvottelujen alkamista Sundqvistin kanssa. Alhon mukaan Lipponen oli toivonut, että ratkaisu löytyisi. Mitään ratkaisumallia pääministeri ei kuitenkaan ollut esittänyt. Ohjelmassa tuli myös ilmi, että pääministerin erityisavustaja Jorma Westlund oli ollut ratkaisevien tapahtumien aikoihin yhteydessä Alhoon.

Tämä tieto oli uusi tapausta eduskunnassa selvittäneen perustuslakivaliokunnan puheenjohtajalle Ville Itälälle (kok.). -Meillä ei ollut tietoa, että tällainen yhteys oli ollut pääministerin avustajan ja Alhon välillä. Ei hän sitä ollut kertonut meille aikaisemmin, Itälä sanoi.

(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.