Mainos

Keskusta kutsui puolueaktiivit Helsinkiin – puolueväen äänet halutaan omalle presidenttiehdokkaalle

Presidentinvaalien kampanjointi kiihtyy, kun vaaleihin on aikaa kaksi viikkoa. Keskusta on kutsunut täksi viikonlopuksi yli 300 puolueaktiivia puheenjohtajapäiville Helsinkiin vauhdittaakseen vaalikampanjaa.

Keskustan suuri huolenaihe on se, että presidenttiehdokas Matti Vanhasen sijaan puolueväki antaa äänensä Paavo Väyryselle tai Sauli Niinistölle.

Matti Vanhanen kampanjoi tänään Helsingin keskustassa. Puolueväkeä huolettaa, menevätkö kannattajien äänet Vanhaselle vai sotkeeko Paavo Väyrysen ehdokkuus pelin.

"Luotan, että keskustaväki asettuu Matin taakse"

– Harmittaa, voin suoraan sanoa, että harmittaa. Voisin tässä vaiheessa todeta, että aikansa kutakin, että pitäisi ymmärtää, että aika on ajanut jo ohi, puuskahtaa Keskustan Jämsän kunnallisjärjestön puheenjohtaja Merja Lahtinen.

– Keskustaväki arvostaa istuvaa presidentti Niinistöä, mutta nyt kun Matti on oikeasti nousussa, luotan siihen, että keskustaväki asettuu Matin taakse, uskoo Keskustan Keravan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Raija Kallioinen.

– Sitä kannattaa arvostaa, että kaikilla on mahdollisuus olla mukana. Ei minua harmita. Tehdään Matin eteen töitä ja viedään kampanjaa eteenpäin, toteaa Keskustan Joensuun kunnallisjärjestön puheenjohtaja Timo Reko.

– Matti on vahva keskustalainen ja koko valtakunnan edustaja. Tosi vahvoilla ollaan nyt menossa toiselle kierrokselle, summaa keskusta-aktiivi Kari Pennanen Kesälahdelta Vanhasen vahvuudet Väyryseen verrattuna.

Yli 300 puolueaktiivia koolla

Yli 300 puolueaktiivia kokoontui tänään puheenjohtajapäiville Helsinkiin puhaltamaan vauhtia vaalikampanjaan. Tuoreimman Ylen tekemän vaaligallupin mukaan Väyrynen saisi 4 prosenttia äänistä ja Vanhanen saisi tyytyä kahteen prosenttiin.

– Matti tekee huiman loppukirin ja näin ei tule käymään, vakuuttaa Keskustan puheenjohtaja ja pääministeri Juha Sipilä.

– Ylivoimaisesti suurin huoli on siinä, että näyttää gallupin mukaan siltä, että suurempi osa keskustalaisista äänestäisi kokoomustaustaista ehdokasta, huomauttaa Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen.

Työttömien aktiivimalli puhuttaa

Vaikkei työttömien aktiivimalli kuulu presidentin toimenkuvaan, se puhuttaa kaikkialla.

– Nyt kun työvoimaa tarvitaan, on talouspoliittisesti oikea hetki tehdä sellaisia aktiivitoimenpiteitä, jotka työvoiman tarjonnan puolelta auttaisivat tilannetta. Katsotaan nyt ensimmäinen kolmen kuukauden jakso, miten pahimmat pelot toteutuvat ja mitä kokemuksia saadaan. Hallitukselle tavoite on tärkein ja keinoja ollaan valmiita muuttamaan, että tavoite saavutetaan, muotoilee presidenttiehdokas Vanhanen.

– Tällä pyritään siihen, että jokainen työtön olisi työmarkkinoiden käytössä, ei tässä mitään kiusaa haeta. Jo eduskunnan ponsi velvoittaa siihen, että kolmen kuukauden päästä katsotaan ensimmäisen kerran, miten tämä on käytännössä toiminut. Sitten sitä säädetään, jos tarvetta on, lupaa pääministeri Sipilä.

MTV:n ehdokastentit jatkuvat jälleen tiistaina ja presidentinvaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.