Keskusta kosiskeli Pentikäistä heti HS-potkujen jälkeen

Keskusta kosiskeli Helsingin Sanomien entistä päätoimittajaa Mikael Pentikäistä mukaan politiikkaan pian hänen potkujensa jälkeen.

Pentikäinen kertoo tänään julkaistussa Luottamus-kirjassaan (Otava), että ensimmäinen yhteydenotto tuli jo pari päivää viime toukokuun lopussa tulleiden potkujen jälkeen.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ja Mikael Pentikäinen tapasivat Helsingissä 3. kesäkuuta ja kävivät Sipilän asunnon parvekkeella pitkän keskustelun ehdokkuudesta.

Pentikäinen kertoo ensin torjuneensa ajatuksen, koska se tuntui journalistista vieraalta. Hän kuitenkin suostui keskustan EU-vaaliehdokkaaksi myöhemmin syksyllä, koska se tuntui tässä elämänvaiheessa hyvältä ratkaisulta. Pentikäisellä on opiskelijapoliitikon tausta keskustassa.

Pentikäisen kirja ei juuri avaa lisää taustaa hänen potkuistaan Helsingin Sanomien päätoimittajan paikalta. Syyksi irtisanomiseen on kerrottu luottamuspula. Hän kertoo ehtineensä varautua potkuihin, sillä hän oli epävarma Sanoman konsernijohdon ja hallituksen tuesta lähes 1,5 vuoden ajan - siis puolet koko kolmen vuoden päätoimittajakaudesta.


Lue myös:

    Uusimmat