Mainos

Keskusta kiri SDP:n ohi Suomen suurimmaksi puolueeksi

Keskusta on noussut Suomen suurimmaksi puolueeksi ohi kokoomuksen ja SDP:n. MTV:n uutisten Research Internationalilla teettämän mielipidetiedustelun mukaan, peräti yli neljännes kansasta äänestäisi keskustaa, jos vaalit pidettäisiin nyt.

Juuri ennen Anneli Jäätteenmäen valintaa keskustan puheenjohtajaksi, puolueen kannatus kävi pohjalukemissa.

Kesäkuun MTV-tutkimuksessa keskustan kannatus jäi jälkeen jopa kokoomuksesta. Mutta nyt on tilanne toinen. Keskusta on noussut maan suosituimmaksi puolueeksi lähes 26 prosentin kannatuksella.

Vaalikysely MTV3

Kiri on ollut huikea, sillä SDP:n kannatus (22,7 %) on lähes entisissä lukemissa. Kokoomuksen suosio sen sijaan on painunut jo kipurajalle, alle 20 prosentin.

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki pistää kuitenkin vielä toistaiseksi jäitä hattuun.

-Kyllä vaalipäivän tulos on ainoa oikea tulos, ja täytyy toivoa, että ihmiset lähtevät äänestämään ja keskusta saa omalle turvalliselle vaihtoehdolleen suuren luottamuksen, Jäätteenmäki arvioi.

Vaikka vaalit vasta ratkaisevatkin, niin keskustan nykyiset kannatusluvut lataavat pääministeripeliin aivan uusia paineita. Pitääkö SDP:n Paavo Lipponen paikkansa, vai nouseeko pääministeriksi keskustalainen nainen. Tätä kaksintaisteluasemaa Jäätteenmäki itse ei kuitenkaan halua korostaa.

-Kyllähän tämä tietysti on useiden puolueiden välinen taistelu ja kova sellainen. Kysymys on siitä millä tavalla Suomea kehitetään vaalien jälkeen, Jäättenmäki kertoo.

Myös kisa neljänneksi suurimman puolueen paikasta kiristyy. Keväällä hallituksesta lähteneet vihreät eivät näytä oppositioasemastaan hyötyvän. Vihreiden kannatus on painunut jo lähes vasemmistoliiton tasolle. Molempien kannatus on kesäkuusta pudonnut, mutta vihreillä enemmän.

Kristillisdemokraattien kannatus on puolestaan elpynyt kesäkuun notkahduksesta.

Kannatuskysely tehtiin vajaalle 2000 suomalaiselle marraskuun lopun ja joulukuun alun välisenä aikana. Virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 08.12.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.