Mainos

Keskusta kieltää painostaneensa Kurosta

Susan Kurosen tuore kirja sisältää useita pääministeri Matti Vanhasen Kuroselle lähettämiä tekstiviestejä. Kustantajan mukaan kirjalla ei ole mitään poliittisia tarkoitusperiä.

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) entinen naisystävä Susan Kuronen väittää joutuneensa painostuksen kohteeksi, jotta hän ei julkaisisi kirjaansa seurustelusuhteestaan Vanhasen kanssa.

Kirjansa julkistamistilaisuudessa Kuronen ei halunnut kertoa väitetystä painostuksesta tarkemmin.Hän ei halunnut myöskään arvioida kirjan vaikutuksia maaliskuun eduskuntavaaleihin.

Keskusta kiistää painostaneensa Kurosta

Keskusta kiistää painostaneensa pääministeri Matti Vanhasen entistä naisystävää olemaan julkaisematta kirjaansa.

- Keskusta ei ole osapuoli asiassa. Ainoa kontakti keskustan suuntaan on ollut se, että kirjan tekijät pyysivät pääministerin lupaa käyttää kirjan kannessa olevaa valokuvaa. Pääministeri vastasi, että koska kyse on Susan Kurosen omistamasta valokuvasta, hänellä ei ole syytä kieltää kuvan käyttöä. Yksittäisten henkilöiden toimintaan asiassa keskusta ei voi vaikuttaa, todetaan puolueen antamassa lausunnossa.

Lausunnon olivat muotoilleet puoluesihteeri Jarmo Korhonen, Vanhasen poliittinen avustaja Timo Laaninen ja viestintäsuunnittelija Matti Mönttinen.

Kirjassa Vanhasen tekstiviestejä

Tänään julkaistusta kirjasta on otettu 10 000 kappaleen painos. Kirja on 164 sivua pitkä ja maksaa saman verran kuin painavammatkin poliittiset muistelmateokset.

Pääministerin morsian -kirja sisältää useita Vanhasen Kuroselle lähettämiä hempeitä tekstiviestejä. Kustantaja Kari Ojalan mukaan viestit ovat mukana "pieninä tunnelmapaloina". Hänen mukaansa kirjalla ei ole mitään poliittisia tarkoitusperiä.

- Kirja kertoo meidän mielestämme paljon suomalaisesta nyky-yhteiskunnasta, politiikasta ja eri väestöryhmien elintasoeroista ja poliitikkojen turvajärjestelyistä, Ojala mainosti.

Puolet kirjasta perustuu Kurosen muisteluihin, toinen puolikas on nauhalta purettua Kurosen jutustelua ja tajunnanvirtaa viikko- ja iltapäivälehtien suhdetta käsittelevistä kirjoituksista. Ojalan mukaan tällä ratkaisulla saatiin kirja nopeasti valmiiksi.

"Inhottava julkisuus"

Kuronen viljelee tekstissään runsaasti huutomerkkejä, ilmaisua "voihan vitalis" ja selostaa useampaan kertaan paikkoja, joissa hän on Vanhasen kanssa rakastellut. Tarkemmat yksityiskohdat on sentään armeliaasti jätetty pois.

Median kiinnostuksen kohteeksi joutuminen oli vaikea pala, koska Kuronen ei kertomansa mukaan tiennyt, miten olisi toiminut. Vanhanen oli kehottanut häntä juoksemaan karkuun, mutta Kurosen mukaan tämä ei onnistunut.

- Käytännössä minun elämässäni tuo ei ole mahdollista, kun rakastan korkokenkiä, eipä siinä kovasti bussipysäkiltä karkuun juosta tai jos olen lasten kanssa kauppakassien kanssa niin se on mahdotonta, yritän elää normaalia elämää ja se ei ollut enää kauhean mahdollista, jokapäiväinen pelko siitä, mitä sinusta kaivetaan seuraavaksi esiin, Kuronen kuvailee tilannetta kirjassa.

Kysymykseen, miltä julkisuus tuntuu, Kuronen vastasi: "inhottavalta".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.