Mainos

Keskusta: Kerskakulutukselle korkeampi arvonlisävero

Hallitus hakee tänään sopua tulevien säästöjen ja veronkorotusten suuruudesta niin sanotussa strategiariihessä.

MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleet kokoomuksen ja oppositiopuolue keskustan ryhmänjohtajat kannattavat arvonlisäverojen korotuksia valtiontalouden tasapainottamiseksi. Jos arvonlisävero korotetaan 25 prosenttiin, saadaan valtion kassaan jopa 1,5 miljardia euroa.

Kokoomuksen Jan Vapaavuoren mukaan talouden tasapainottamien on huomattavan paljon vaikeampaa jos arvonlisäveronkorotus ei ole mukana.

- Jos haetaan merkittäviä sopeutuksia, niin isot summat tulevat isoista puroista. Jos arvolisäveroa ei nosteta, niin mitä muita veroja nostamalla saataisiin yhtä paljon kasaan? Vapaavuori miettii.

Keskustan Kimmo Tiilikainen muistuttaa, että keskusta esitti arvolisäveron korotusta jo tämän vuoden alusta.

- Se voidaan tehdä sosiaalisesti oikeudenmukaisesti, eli ei koroteta ruoan ja lääkkeiden verotusta vaan lasketaan niitä, jolloin pienituloiset hyötyvät.

- Kerskakulutuksesta on syytäkin maksaa kovempaa veroa, ja siitä valtion kassaan kertyy mukava lisätulo, jolla voidaan rahoittaa palveluita, Tiilikainen muistuttaa.

Lopulliset päätökset miljardien menoleikkauksista ja veronkorotuksista hallitus tekee kehysriihessään reilun kolmen viikon kuluttua.

(MTV3)

Katso Jan Vapaavuoren (kok.) ja Kimmo Tiilikaisen (kesk.) haastattelu: (Huomenta Suomi 28.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.