Mainos

Keskusta jätti välikysymyksen

Keskusta teki tänään hallitukselle välikysymyksen perusopetusta vaarantavasta politiikasta. Suurin oppositiopuolue haluaa eduskunnan puhuvan lähiviikkoina mm. opettajien lomautuksista. Hallituksen miesvoittoista rintamaa vastaan keskusta asettaa välikysymyskeskustelussa vaihteeksi kaksi naispuhujaa.

Keskusta ajoitti kouluvälikysymyksensä niin, että siitä päästään puhumaan samaan aikaan kun kodeissa kouluasiat ovat koulujen päättymisen lähestyessä pinnalla. Hallituksella on reilut kaksi viikkoa aikaa vastata välikysymykseen.

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja on keskustan ryhmän varapuheenjohtaja Anu Vehviläinen. Ryhmäpuhujakseen keskusta valitsi entisen toisen opetusministerin Tytti Isohookana-Asunmaan. Kouluvälikysymys on keskustan kuudes tällä vaalikaudella. Keskustan ryhmäjohtaja Aapo Saari perusteli tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa välikysymyksen tekemistä sillä, että valtionosuusleikkaukset ovat aiheuttaneet kuntiin resurssipulan, mikä on pakottanut lomauttamaan opettajia. Hallitus ei hänen mielestään ole reagoinut velloneeseen keskusteluun kuin syyllistämällä kuntia ja niiden päättäjiä.

Saaren mukaan välikysymyksen tarkoitus on osoittaa, että kunnat ovat joutuneet lomautustilanteeseen hallituksen tekemän politiikan seurauksena. Keskusta pyrki saamaan aiheen eduskunnan ajankohtaiskeskusteluunkin, mutta hallitusryhmät eivät sitä halunneet.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.