Mainos

Keskusta ja SAK samassa soppajonossa

SAK:n näkemyksen mukaan keskusta on ollut suhteellisen hyvin mukana työelämän kehittämisessä.

Keskusta pyrki vaaliavauksessaan Tampereella korostamaan yhteistyöhaluaan palkansaajajärjestöjen kanssa. Suhteita lämmiteltiin jo tänään aamulla kirpeässä pakkasessa Tammelan torilla. SAK:n johtaja Lauri Lyly ja keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen asioivat yhdessä soppatykillä ja esiintyivät molemmat torikansalle.

Vaalijuhlassa Pakkahuoneella olivat esiintymislavalla kutsuttuina myös Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää ja Akavan puheenjohtaja Risto Piekka.

Lyly kertoi olevansa parin viikon sisällä mukana jo neljännessä keskustan vaalitilaisuudessa. Puheenjohtaja Lauri Ihalainen on aiemmin käynyt mm. kokoomuksen vieraana.

Toiminta on osa SAK:n edunvalvontaa. Lyly huomautti, että SAK:n johdon esiintyminen demareiden tilaisuudessa on noteerattu näyttävästi julkisuudessa, mutta ei muita käyntejä.

SAK:n näkemyksen mukaan keskusta on ollut hallituspuolueena varsin hyvin mukana työelämän kehittämisessä ja pitänyt kolmikantaisia sopimuksia kunniassa. Seuraavalla vaalikaudella haasteina ovat mm. vuokra- ja pätkätyöntekijöiden asema sekä naisten ja miesten palkkaerojen tasaaminen.

Kaupunkilainen työväenpuolue

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen on esittänyt poliittisten valtiosihteereiden ottamista mukaan kolmikantaneuvotteluihin. Lyly ei tyrmännyt ajatusta. Asioiden valmisteluun sillä ei olisi vaikutusta, mutta informaatio saattaisi kulkea nykyistä paremmin.

Korhonen yltyi nimeämään keskustan "kaupunkilaiseksi työväenpuolueeksi". Hän sopi Lylyn kanssa, ettei puolueessa ryhdytä harrastamaan syvänmerensukellusta. Tällä viitattiin takavuosina SAK:n hermostuttaneeseen keskustan tarjoilemaan työreformiin, joka on puolueen mukaan sittemmin haudattu Atlantin syvänteeseen.

Nyt puolue on kääntämässä katseensa Tanskaan, jonka malli perustuu korkeaan työttömyysturvaan, joustaviin työmarkkinoihin ja aktiiviseen työvoimapolitiikkaan. Lyly piti kotimaisia malleja parempina suomalaisille. Yksi niistä on muutosturva, jossa irtisanomisaikaa voi käyttää palkallisen uuden työpaikan hakuun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.