Mainos

Keskusta ja kristilliset esittävät hallitukselle epäluottamusta

Keskusta esitti tänään hallitukselle epäluottamusta budjettikehyksistä, ja sai tuekseen kristilliset. Hallituksen luottamus kehystiedonannon jälkeen mitataan ensi viikon tiistaina.

Hallitukselle esitetään epäluottamusta

Keskustan ryhmäpuheenvuorossa kansanedustaja Markku Laukkanen arvioi, ettei kehystiedonantoon sisälly eväitä, joilla voitaisiin turvata kuntalaisten peruspalvelut ja tasapuolinen kehitys koko maassa. Keskusta on tyytymätön myös koulutuksen rahoitukseen ja välttämättömien verouudistusten puuttumiseen.

Laukkanen piikitteli hallitusta sen harjoittamasta talous- ja veropoliittisesta varjonyrkkeilystä, viitaten ministeri Suvi-Anne Siimeksen kritiikkiin pääministeri Paavo Lipposen ja valtiovarainministeri Sauli Niinistön veropuheita vastaan. Siimes esitti moitteitaan viimeksi eilen naisekonomistien seminaarissa.

-Kun eduskunnassa tulee puheiden lunastamisen paikka, niin kaikki on taas anteeksiannettu ja hallitusta tuetaan kritiikittömästi. Ministerinpaikatko hallitusta enää yhdistävät, Laukkanen tiedusteli. Lipposen puheita työllistävästä verouudistuksesta, jossa myös työnantajamaksujen ja arvonlisäveron alennukset ovat esillä, Laukkanen piti keskustan työreformin innoittamina.

-Tuntuu siltä, että pääministerin veroesitykset ovat tasan tarkkaan samat kuin keskustan syksyllä 1999 julkaisemat veroteesit ja vaalien alla vasemmiston kiroaman työreformin ydinajatuksia, Laukkanen kiitteli. Kristillisten Sakari Smeds moitti hallitusta saamattomuudesta tuloerojen ja syrjäytymisen kasvun edessä.

-Vaikuttaa kuin hallitus olisi eriarvoisuutta lisäävän kehityksen edessä osoittautumassa eräänlaiseksi toimitusministeriöksi, joka vain odottaa vahdinvaihtoa, Smeds sanoi. Kristilliset ovat Smedsin mukaan valmiit sitoutumaan maltilliseen menokehitykseen, mutta eivät kehysten esitettyyn loppusummaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.