Mainos

Keskusta ja kokoomus torjuivat Heinäluoman moitteet

Jarmo Korhosen mielestä Heinäluoman kommentit liittyvät lähestyviin eduskuntavaaleihin. Jyrki Häkämiehen mukaan Heinäluoman puheet vähättelevät punamultahallituksen saavutuksia.

Keskusta ja kokoomus ovat vastanneet tuoreeltaan SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman esittämiin epäilyksiin näiden puolueiden askartelusta porvarihallituksen pystyttämiseksi ja verovähennysten asettamiseksi palvelujen edelle.

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen arveli keskustan verkkolehdessä Apilassa, että Heinäluoman vaalisosialismi yltyy eduskuntavaalien lähestyessä. Hän epäili, että Heinäluoma on puolestaan rakentamassa Suomeen vasemmistolaista hallitusta yhdessä vasemmistoliiton ja vihreiden kanssa.

Korhonen vakuutti keskustan olevan valmis yhteistyöhön kaikkien puolueiden kanssa. Hallituskuvioiden kannalta ratkaisevin asia on vaalitulos.

Kokoomus: SDP etääntyy linjastaan

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies syytti puolestaan Heinäluomaa takinkäännöksestä ja vaalipuheista, jotka uhkaavat mitätöidä punamultahallituksen saavutukset.

Häkämiehen mukaan hallituksen politiikan keskeisin tulos on ollut myönteinen talous- ja työllisyyskehitys. Se on saavutettu paitsi erittäin myönteisen taloussuhdanteen myös kasvua tukevan maltillisen veronkevennyslinjan ja maltillisten palkkaratkaisujen ansiosta.

- Normaalisti hallituspuolueet haluavat johdonmukaisesti jatkaa politiikkaa, jonka ne ovat todenneet oikeansuuntaiseksi. On valitettavaa, että SDP on nyt etääntymässä aiemmasta linjastaan ilmoittamalla, ettei kasvua tukevia veronalennuksia voi tehdä, Häkämies sanoo.

- Samalla SDP:n vaaliohjelmassa luvataan kuitenkin hulvattomia menonlisäyksiä lukemattomiin erilaisiin kohteisiin, hän huomauttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.