Mainos

Keskusta ja kokoomus pudonneesta suosiosta: Hallitusvastuu sen teki

Keskustassa ja kokoomuksessa uskotaan hallitusvastuun painaneen puolueiden gallup-suosiota alaspäin.

MTV3:n Uutisten eilen julkistaman mittauksen mukaan kokoomuksen kannatus laski viime eduskuntavaaleihin verrattuna prosenttiyksikön ja keskustan yli viisi prosenttiyksikköä. Perussuomalaisten kannatus sen sijaan nousi - puoluetta kannattaa 14,6 prosenttia äänestäjistä.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli sanoi Huomenta Suomessa, että keskustan gallup-suosiota rokottaa erityisesti hallitusvastuu.

- Me olemme tähän asti joutuneet hoitamaan suuria asioita Euroopan Unionissa, ja ne ovat onnistuneet. Nyt katse pitää kohdistaahallitusohjelmissa oleviin, vielä toteuttamattomiin pienempiin asioihin, jotka ovat merkittäviä kansalaisten kannalta, sanoi Kalli.

Kokoomus säilytti asemansa Suomen suurimpana puolueena mutta menetti kyselyssä prosenttiyksikön verran asemiaan. Ryhmäjohtaja Pekka Ravi selittää pudotusta niin ikään hallitusvastuulla.

- Meidän on pystyttävä tekemään työtämme paremmin ja myöskin kertomaan kansalaisille perusteet, miksi olemme tehneet sellaisia päätöksiä, jotka äkkipäätään arvioiden eivät tunnu niin miellyttäviltä, sanoi Ravi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Raimo Vistbacka muistutti, että vaaleja ei ole vielä käyty ja suosio pitäisi nyt pystyä kanavoimaan ääniksi.

- Tähän mennessä perussuomalaisia on pystynyt äänestämään vasta kolme kertaa. Nyt pitäisi päästä siihen, että meitä kannattavat myös oikeasti äänestäisivät, sanoi Vistbacka.

Eduskuntavaalit pidetään huhtikuun puolivälissä.

Katso eduskuntaryhmien puheenjohtajien haastattelu: (Huomenta Suomi 10.11.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.