Mainos

Keskusta huolestunut palkkaerojen kasvusta

Keskustan puoluevaltuuskunta on huolestunut eriarvoisuuden lisääntymisestä työmarkkinoilla.

Keskustan logo


Häviäjiä ovat valtuuskunnan mielestä pienipalkkaiset ja naisvaltaiset alat riippumatta siitä, käydäänkö keskitetty tai liittokohtainen kierros.

Tänään Mikkelissä kokouksensa päättänyt puoluevaltuuskunta korosti, että vastuu kevään sopimuskierroksen tuloksista on työmarkkinajärjestöillä. Puoluevaltuuskunnan mielestä poliitikot eivät saa kuitenkaan katsoa sivusta, kun epäsolidaarisuus lisääntyy työmarkkinoilla. Huonojen sopimusten ja työtaisteluiden seuraukset koskevat koko yhteiskuntaa ja kansantaloutta.

Valtuuskunnan hyväksymässä kannanotossa muistutetaan, että suomalaisten terveydenhuollon ammattilaisten muuttovirta ulkomaille jatkuu. Työpaikkojen perässä mm. Norjaan muuttavien hoitoalan ammattilaisten laadukas koulutus on kustannettu verovaroin.

-Näiden ihmisten ammattitaitoa ja työpanosta tarvittaisiin kipeästi vanhusten-ja sairaanhoidossa kotimaassakin. Heidän pysyvä työllistämisensä kotimaassa turvaa kuntalaisille peruspalvelut. Siksi valtion on kannettava vastuunsa kuntien peruspalvelujen voimavaroista, kannanotossa huomautetaan.

Parhaillaan käynnissä oleva Paperiliiton lakko ei ole keskustan näkemyksen mukaan vain metsäteollisuuden ja paperiliiton välinen asia. Heikon euron oloissa nyt tehtävät yleisestä linjasta poikkeavat palkkaratkaisut heikentävät pitkään keskeisen vientiteollisuuden toimintakykyä. Jos lakosta tule pitkä, vaikutukset koko kansantalouteen ovat puoluevaltuuskunnan mielestä erittäin vahingolliset.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.