Mainos

Keskusta havittelee Isä Mitroa ehdokkaaksi

Jokainen kansalainen on poliittinen toimija, Isä Mitro julistaa

Isä Mitro on saanut viime aikoina useita yhteydenottoja eri puolueista. Häntä on kyselty muun muassa Keskustapuolueen taholta lähtemään mukaan politiikkaan. Kenties puolueet hakevat moraalista selkärankaa, joka on päässyt taittumaan toinen toistaan seuranneissa poliittisissa skandaaleissa. Mitro itse miettii MTV:n haastattelussa, onko jo liian vanha poliitikoksi.

- Taidan olla liian vanha kalu, kohta 50-vuotias. Mielestäni koko suomalainen poliittinen uskottavuus tarvitsee verenvaihtoa laajemmassa mittakaavassa. On vaarallista, jos poliitikot ovat liian ammattimaisia.

Itse pääministeri Vanhanen kutsui Isä Mitron toukokuussa Kesärantaan kysyäkseen Isä Mitroa Keskustapuolueen ehdokkaaksi eurovaaleihin.

- Meillä oli oikein hauska tunteroinen pääministerin luona. Tapasin aiemmin liikemies Arto Merisalon Kirkan muistokonsertissa, ja hän kertoi minulle Keskustapuolueen olevan kiinnostunut minusta. Hän tarjoutui järjestämään tapaamisen Kesärannassa.

Isä Mitro kertoo ottaneensa tapaamisessa esille oman mahdollisen vaalirahoitusmallinsa.

- Se on Yhdysvaltain malli: Jokaisessa vaalimainoksessa lukee tarkalleen, kuka sen on sponsoroinut. Näin firmat kilpailevat siitä, ketä hyvää ja nuhteetonta ehdokasta he haluavat mainostaa. Olen iloinen, että Halonen on sittemmin ottanut saman asian esille. Puhdas avoimuus vaatii aikansa. Ensimmäisenä pitää palauttaa kansalaisten luottamus.

Lisää vastuuta politiikkaan

Isä Mitro sanoo vielä harkitsevansa ehdokkuuttaan.

- Olen sisäistänyt poliittisen kutsumuksen ja olen sitä mieltä, että jokainen suomalainen on poliittinen toimija. Vastuuta ei voi vaatia vain yritysmiehiltä. Sitä on vaadittava jokaiselta kansalaiselta. Olen otettu siitä, että suurimmasta puolueesta lähtien on käännytty puoleeni, se osoittaa, että kyllä meistä ortodokseistakin löytyy ajattelijoita.

Puoluekantaansa Isä Mitro ei sano.

- Koska olen pappi, tulen todennäköisesti olemaan sitoutumaton. En näe siinä ristiriitaa kirkon perinteen suhteen. Olen esiintynyt melkein jokaisen puolueen, jopa vasemmistoliiton tilaisuuksissa. Haluan palvella koko kansaa. On väärin sanoa, ettei politiikka sopisi papille. Vastuun kantaminen ei ole vain oikeus, vaan velvollisuus. Jokaisen pitää olla valmis ottamaan vastuu.

Politiikkaan Isä Mitro kaipaa lisää vastuuta.

- Politiikka ei pitäisi olla kaikki kaikessa. Oikea, hyvä politiikka kasvaa hyvästä, vastuullisesta elämästä. Siinä mielessä se on kansalaiskunnon hedelmää.

Mitro osallistuu vaalirahoituksen osalta moraaliseen keskusteluun vaatimalla samaa moraalia kaikilta.

- Ehdotonta moraalia edellytetään kansanedustajilta siinä missä papeilta, piispoilta, poliiseilta ja virkavallaltakin. Lakipykäliä on turha haukkua. Laki on ollut aivan hyvä, mutta sen laatijat eivät ole toimineet sen hengen mukaisesti.

Tässä vaiheessa Isä Mitro näkee politiikan tärkeimpänä tavoitteena kansan aktivoimisen, etenkin eurovaaleissa.

- Uudet äänestäjät pelastavat tämän isänmaan, Isä Mitro julistaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.