Mainos

Keskusta hautaa haaveet syksyn ministerikierrätyksestä

Keskusta on haudannut eduskuntaryhmässä virinneet haaveet ministerikierrätyksestä tältä syksyltä. Keskustan ryhmäjohtajan Timo Kallin (kuvassa) mielestä kierrätyskeskustelu on eduskuntaryhmän osalta nyt loppuun käyty.

Kallin mukaan ryhmän kokouksessa ministerikierrätyksestä käyttivät puheenvuoron vain hän, keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen ja kolmas henkilö, jota Kalli ei halunnut kertoa.

Kierrätyskeskustelun lopettaminen on Kallin mukaan hänen oma tulkintansa. Hän arvioi kuitenkin, ettei ole mitään syytä epäillä ryhmän noudattavan toivetta.

Vanhanen myönsi ryhmän kokouksen jälkeen, että varmaan haluja ministerikierrätykseen on. Syksyllä nykyisillä ministereillä on kuitenkin kädet täynnä töitä, joten mahdollinen kierrätys siirtyy ensi vuoden puolelle.

- Ensi vuoteen liittyy tekijöitä, joita kannattaa tässä suhteessa odottaa, Vanhanen sanoi, mutta kieltäytyi täsmentämästä mitä tarkoittaa.

Puheet ministerikierrätyksestä lähtivät liikkeelle maanantaina Kallin radiohaastattelusta, jossa hän kertoi eduskuntaryhmässä olevan kierrätystoiveita. Kalli kertoi keskustelleensa asiasta tänään Vanhasen kanssa.

- Me olemme tulleet yhteiseen johtopäätökseen ja luotan hänen harkintakykyynsä. Ryhmä luottaa pääministeriin ja ryhmän puheenjohtajaan, Kalli sanoi.

Tyytymättömyys perustui vaalirahoitukseen

Kallin mukaan eduskuntaryhmässä esillä ollut tyytymättömyys ja odotukset on nyt rekisteröity ja otettu huomioon. Tyytymättömyys perustui muun muassa vaalirahoituskohuun.

- Tässä viime viikkojen aikana on käyty kaikenlaista keskustelua ja varmaan tämä kierrätyskeskustelu ehkä sai ylisuuria piirteitä, Kalli sanoi.

Kalli kieltäytyi ottamasta kantaa siihen, milloin keskusta mahdollisesti palaa ministerikeskusteluun. Hänen oma asemansa eduskuntaryhmän puheenjohtajana on puntarissa helmikuussa, kun eduskunta kokoontuu vuoden 2010 valtiopäiville ja valitsee eduskuntaryhmien johtajistot sekä myös puhemiehen ja varapuhemiehet.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.