Mainos

Keskusta haluaa vaalirahoille hintakaton

Keskusta esittää puoluesihteeri Jarmo Korhosen mukaan vaaleihin euromääräisiä mainontakattoja sekä puolueille että ehdokkaille.

Koko kampanjointia keskusta ei suitsisi.Mainontakattoon sisältyisi niin tv-mainonta, lehtimainonta, suorajakelumainonta kuin netti ja mainostoimistotkin.

- Emme sisällytä siihen sitä, kuka ostaa miltä bensa-asemalta halvinta bensaa, kun liikkuu kampanja-autolla tai kuka tarjoaa pullaa vai tarjoaako joku viineriä, emme näitä kustannuksia, Korhonen sanoo.

Mainontakattojen euromääriin Korhonen ei vielä ota tarkempaa kantaa. Hänen mielestään niiden pitäisi kuitenkin olla huomattavasti alemmat kuin Tarastin vaali- ja puoluerahoitustoimikunnan enemmistö esitti viime keväänä. Esimerkiksi eduskuntavaaliehdokkaan kampanjakatoksi esitettiin 100 000 euroa.

Keskusta haluaa myös julki kaikki yli 2000 euron lahjoitukset puolueyhteisöille ja yhden tukijan lahjoitukselle 15 000 euron katon vuodessa.

Puolueiden kaiken tuki- ja kampanjarahoituksen pitäisi Korhosen mielestä olla reaaliaikaisesti julkista. Kyseeseen voisi tulla jonkinlainen julkinen kampanjatili.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 25.9.2009)

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.