Mainos

Keskusta haluaa purkaa turhia normeja ja byrokratiaa

Puolueissa on vahva yhteisymmärrys siitä, että Suomessa pitää purkaa ylimääräisiä normeja ja säädöksiä, jotka haittaavat yritysten ja kansalaisten elämää.  

Muita puolueita normitalkoisiin huudellut keskusta esitteli omia esimerkkejään turhasta sääntelystä torstaina Hyvinkään torilla.

Oppositiopuolueella oli listattuna 101 toimenpidettä byrokratian keventämiseksi.  

-Purkamalla byrokratiaa helpotamme ihmisten ja yritysten arkea ja usein myös säästämme, puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi.  

Keskustan pamfletissa esitetään muun muassa, että kaikki työnantajavelvoitteet pitäisi pystyä hoitamaan yhdellä luukulla. Pamfletissa on myös mainittu tähtisadetikkujen myynnin ikärajan alentaminen ja solarium-paikkojen valvontakäyntien poistaminen.

-Normien tekemisessä ei mikään puolue ole syytön. Niitä on syntynyt matkan varrella ehdottomasti liikaa, Sipilä myönsi.  

  
Hallituspuolueet samoilla linjoilla  
  
SDP on valmis osallistumaan normitalkoisiin, jos turhaa byrokratiaa löytyy.

Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan yhteiskunnan sääntelykehikko on syntynyt aikanaan oikeasta tarpeesta, mutta maailma on muuttunut. SDP on hänen mukaansa valmis keskustelemaan turhan byrokratian purkamisesta normaalina virkamiestyönä. Budjettiriihi ei tarkoitukseen sovi.  

Työministeri Lauri Ihalaisen mukaan hyvin raskaita polkuja on esimerkiksi lupakäytännöissä ja prosessien sujuvoittamiseen liittyviä toimia on jo valmistelussa.  

-Lupamenettelyihin on kyettävä luomaan paljon jouhevampia tapoja oikeusturvan kärsimättä, Ihalainen sanoi Kuopiossa SDP:n ministeriryhmän kesäkokouksen yhteydessä.  

Myös kristillisdemokraateista löytyy haluja pistää talouden rattaisiin vauhtia keventämällä erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten byrokratiataakkaa.  

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Peter Östmanin mielestä muun muassa oppisopimusjärjestelmän yksinkertaistaminen sekä omistaja- ja sukupolvenvaihdosten helpottaminen auttaisivat yrityksiä luomaan lisää työpaikkoja.  

-Pitkään on puhuttu siitä, että uudet työpaikat syntyvät pienissä ja keskisuurissa yrityksissä, mutta hallituksen tähänastiset uudistukset ovat palvelleet pääosin suuryrityksiä ja osakeyhtiöitä, Östman sanoi kesäkokouksessa Mikkelissä.  Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.