Keskusta haluaa keskustella sote-uudistuksista, ei leikkauksista

Keskusta ei suostu pelkästään hallituksen säästölistojen takaajaksi. Puolue haluaa keskustella pääministerin ja muun hallituksen kanssa isoista rakenteellisista kysymyksistä, kuten työurista, kasvun luomisesta ja sote-uudistuksesta.

- Edelleenkään meillä ei ole mitään tietoa siitä, haluaako hallitus oikeasti näistä isoista asioista keskustella vai yrittääkö se nyt vain oman epäonnistuneen politiikkansa takuumieheksi saada keskustaa yhden vuoden budjettia rakentamaan, sanoi ryhmäpuheenjohtaja Kimmo Tiilikainen toimittajille eduskunnassa.

Tiilikaisen ja puolueen varapuheenjohtajan Annika Saarikon mukaan keskusta haluaa pääministeri Jyrki Kataiselta (kok.) selvyyttä siihen, mitä oppositiolle esitetty yhteistyökutsu koskee. Jos kyse on isoista kysymyksistä, keskusta on valmis keskustelemaan niistä.

- Niitä ovat työurien pidentäminen ja työhyvinvointi, sosiaali- ja terveydenhuollon laajamittainen uudistus, jossa ei puhuta vain rakenteista ja yritysten toimintaedellytysten parantaminen, ja teollisuuspolitiikka, Saarikko listasi.

 

Lue myös:

    Uusimmat