Mainos

Keskusta esitti varjobudjettinsa

Keskusta esitti tänään oman varjobdjettinsa. Puolue lisäisi ensi vuoden budjettimenoja noin 300 miljoonalla eurolla. Keskustan mukaan työllisyys paranisi sen toimenpiteillä ensi vuonna vähintään 13 tuhannella. Sen vuoksi velkataakkaa lisättäisiin vain 180 miljoonalla.

Puolueen budjettivaihtoehtoa on odotettu pitkään. Keskusta yrittää paikata uskottavuutta vaalien alla. Oppositiovuosina kun on luvattu miljardien parannuksia. Keskustan vaihtoehto ei hirveästi poikkea hallituksen tavoitteista. Keskusta lupaa lisää mm. kuntien valtionosuuksiin, lapsilisiin, kotihoidon tukeen ja äitiyspäivärahaan.

Hallituspuolueissa varjobudjettia ei pidetä uskottavana.

- Kulissi tämä on sillä tavalla , tässä on sitten tämmöinen loivin, siistein kaartein lähestytty talous- ja budjettipolitiikka, menty itse asiassa ikään kuin iholle hallituksen tavoitteiden ja toimien kanssa, saatu paperi näyttämään ihan asialliselta, arvioi SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kalliomäki.

Kokoomus arvostelee keskustan varjobudjettia mm. siitä, että keskusta on pettänyt lupauksensa mm. kansaneläkkeen tasokorotuksen kohdalla. Myöskään tulopuolta ei pidetä uskottavana.

- Sehän muistuttaa jotain Aku Ankka -budjettia eriäiltä osin. Keskusta laskee, että työttömyys alenisi yhtäkkiä tammikuun 1. päivän toimenpiteiden jälkeen niin, että sitä kautta säästyisi 200 miljoonaa euroa, eli yli miljardi vanhaa markkaa, kritisoi kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz.

(Seitsemän uutiset 08.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.