Mainos

Keskusta esittää perheministeriön perustamista

Keskusta esittää sosiaali- ja terveysministeriön tehtävien jakoa siten, että ministeriön sisällä perheasiat kootaan erityisen perheasiainministeriön alaiseksi. Tehtävien ydin koostuisi sosiaali- ja terveysministeriön nykyisistä perheasioista, Kela-tehtävistä, opetusministeriön nuorisoasioista sekä ympäristöministeriöstä siirrettävistä asuntoasioista.

Keskusta valmistelee parhaillaan laajaa hallinnon uudistamiseen tähtäävää esitystä. Keskustan työvaliokunta käsitteli hanketta perjantaina. Asiaa valmisteleva työryhmä julkistaa koko asiakirjan ensi viikolla. Keskusta perustelee esitystä sillä, että nykyisessä ministeriöhallinnossa perhepolitiikan tehtäväkenttä on hajautunut moniin eri ministeriöihin. Keskustasta muistutetaan, että perheasiat ovat kuitenkin tuleen nopean sosiaalisen murroksen oloissa entistä tärkeämmiksi.

Vaihtoehtoisena mallina keskusta on valmis myös siihen, että joihinkin ministeriöihin perustettaisiin kakkosministerin paikkoja. Näitä voitaisiin perustaa EU-asioiden kannalta tärkeisiin ministeriöihin.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja