Mainos

Keskusta ei tingi työreformista

Keskustan puoluejohto myöntää, että virheitä tehtiin asian markkinoinnissa viime vaaleissa. Työreformista ei kuitenkaan tingitä. Puoluevaltuusto arvioi tänään vaalitulosta Tampereella. Puoluejohdon arvostelu jäi hyvin vaisuksi.

Oppositioon toiseksi nelivuotiskaudeksi jääneen keskustan puoluevaltuuskunta suhtautui tänään Tampereella alkaneessa kokouksessaan maltillisesti hallitusratkaisuun. Puolueen johtoa ei tästä kohtalosta syytetty millään tavoin.

Puheenjohtaja Esko Aho ei nähnyt myöskään aihetta suuriin tarkistuksiin puolueensa ohjelmassa. Sen sijaan toimintatavat kaipaavat hänen mukaansa uudistamista. Vanhan hallituspohjan pelasti Ahon mielestä erityisesti vasemmalla sen sisäinen oppositio. Monilla alueilla menestyivät parhaiten ne, jotka esiintyivät kuin eivät kantaisi hallituksen politiikasta mitään vastuuta.

Aho korosti, että keskustan on siirryttävä koko kentän vartiointiin. Äänestäjille pitää hänen mukaansa paljastaa kaksinaamainen peli. Aho ei ole valmis tinkimään työreformin sisällöstä, mutta haluaa sen kehittelyyn entistä vankempaa työelämän asiantuntemusta ja osaamista. Hän myönsi, ettei keskusta onnistunut työreformin julkipanossa.

SAK: Keskustalla vaikeuksia saada palkansaajien luottamus

SAK:n osastopäällikkö Eero Heinäluoma arvioi, että keskustan työreformilinjan jatkuessa on puolueella edelleen vaikeuksia saavuttaa palkansaajien luottamus. Heinäluoma kommentoi keskustan puheenjohtaja Esko Ahon puhetta, jossa tämä piti kiinni työreformin keskeisistä osista. Tämä osoittaa, että keskustajohto haluaa edelleen lainsäädännöllä poistaa työehtosopimusten yleissitovuuden ja työehtojen vähimmäissuojan, Heinäluoma totesi.

-Puheet työelämän asiantuntemuksen suuremmasta käytöstä työreformin jatkokehittelyssä on selvästi suunnattu enemmänkin keskustan oman kentän rauhoittamiseen kuin todelliseen muutokseen, arvioi Heinäluoma.

Heinäluoma arveli keskustan nyt syyttävän tiedottajia ja tiedotusvälineitä huonosta vaalimenestyksestä ja oppositioon jäämisestä. -Jos vika ei kuitenkaan ollut tiedotuksessa, vaan itse asiassa, on ongelma edelleen jäljellä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.